Ga naar hoofdinhoud

Kückelhaus moet aftreden als Westfaalse vicevoorzitter

De gemoederen liepen gisteren hoog op in de speciaal belegde ledenraadsvergadering van het Westfaalse stamboek. 39 van de 103 afgevaardigden vroegen begin deze week een buitengewone ledenraadsvergadering aan met slechts één programmapunt: stemming over het aftreden van de Westfaalse vicevoorzitter Volker Kückelhaus. 60 van de 103 afgevaardigden stemden gisteren voor zijn aftreden.

Ondanks dat de vergadering maar één programmapunt had, waren de afgevaardigden er op het Westfaalse paardencentrum gisteren pas na ruim vier uur uit. Persoonlijke aantijgingen, dreigingen en zelfs het vergelijk met ‘Nazi-methoden’ kwamen gistermiddag in de vergadering aan de orde. Uiteindelijk bracht de directrice van de staatsstoeterij Warendorf, Susanne Schmitt-Rimkus, stilte bij de in grote getale aanwezige afgevaardigden met emotionele woorden. “Deze machtsstrijd is voor mij ondraaglijk geworden. Laten we alsjeblieft stemmen. Het gaat om de toekomst van de Westfaalse paardenfokkerij”, sprak ze, ook namens vele andere hengstenhouders in Westfalen.

Schmitt-Rimkus had het niet over de discussie die gisteren plaatsvond, maar over de machtsstrijd die al maanden aan de gang is in de top van het Westfaalse stamboek tussen vicevoorzitter Volker Kückelhaus en bedrijfs- en fokkerijleider dr. Friedrich Marahrens. Het gaat daarbij om financiële zaken. Kückelhaus beschuldigde Marahrens van financieel wanbeleid en sprak schande van de gunstige huurwoning die hij via het Westfaalse stamboek had, de dienstauto waarmee hij ook privé-kilometers maakte en het door hem vergeven krediet van 151.000 euro aan een medewerker van het stamboek. Maandenlang zat Kückelhaus Marahrens dwars en onlangs informeerde hij het Westfaalse Ministerie van Landbouw over de gang van zaken. Dat was voor velen de druppel die de emmer deed overlopen.

In de vergadering was Kückelhaus nog steeds niet klaar met Marahrens en sprak opnieuw van het financiele mismanagement, ontbrekende transparantie en dreigde met zinnen als: “Willen we hier Griekenland achterna?” Zo ver is het stamboek nog niet, maar de financiele situatie van Westfalen is verre van optimaal. De vicevoorzitter is nu afgetreden, maar het verhaal krijgt zeker een staartje. 60 van de 103 afgevaardigden stemden voor het aftreden van Kückelhaus en daarmee ten gunste van Marahrens. De overige 40 stemmen (drie stemmen werden ongeldig verklaard) zag dus liever dat Kückelhaus bleef en het financiële wanbeleid werd aangepakt.

Lees meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Rick Helmink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.