Ga naar hoofdinhoud

Kamercommissie ‘onder de indruk’ van petitie Ten Napel

paardenwei
"De vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid is onder de indruk van de ruim veertigduizend handtekeningen die vandaag in Den Haag zijn overhandigd", aldus Henk ten Napel. De voorman van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren overhandigde de petitie als reactie op paardenmishandelingen van de afgelopen jaren.

Met de handtekeningen wil de stichting benadrukken dat er meer aandacht moet komen voor opsporing en berechting van dierenbeulen en de mishandeling van paarden in het bijzonder. De stichting heeft de handtekeningen binnen enkele weken verzameld.

Een aantal dierenartsen stellen dat de merries bij elkaar verwondingen veroorzaken doordat ze elkaar regelmatig ‘de kont toekeren en dan schoppen’. De schade die daardoor in korte tijd ontstaat, is volgens de dierenartsen niet voor te stellen. Het is volgens hen mogelijk dat de verwondingen verward worden met mishandeling door mensen. Ten Napel trekt uitlatingen van dierenartsen in twijfel die stellen dat een ‘paardenbeul’ niet bestaat. Met de petitie wil Ten Napel afdwingen dat de politiek meer aandacht aan het probleem schenkt.

Klik hier om het radiofragment van wetenschapper Nienke Endenburg te beluisteren.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/RtvOost

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.