23-jarige misbruikt zeven paarden, vijf dieren overleden

Foto: Liesbeth Dekker

In Tostedt, nabij Hamburg, heeft een 23-jarige jongeman zich in 2015 seksueel vergrepen aan zeven paarden. Vijf dieren overleden aan de gevolgen daarvan. De dader, Max L., werd op heterdaad betrapt en stond afgelopen maandag voor zijn daden terecht in de rechtbank. 

De eigenaren van de paarden dringen aan op een snelle beslissing en een verandering in de wet. Op dit moment wordt een dergelijk geval in Duitsland als misdrijf, en niet als misdaad beschouwd. L. zou in dat geval met een boete tot 25.000 euro wegkomen. Wanneer het om bewezen dierenmishandeling gaat, hangt hem een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd.

Aanklachten

Op twaalfjarige leeftijd ontwikkelde L. zijn perverse fascinatie voor paarden. Om dichterbij de dieren te komen werkte hij op een boerderij waar ook paarden werden gehouden.

Bij de politie was de jongeman geen onbekende. Naar verluidt zijn er vijftig aanklachten tegen hem ingediend. Een behandeling in een instelling voor jongeren leverde geen resultaat op, hij werd overgeplaatst omdat zijn kamergenoot bang voor hem was.

Bron: Espress.de

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.