Ga naar hoofdinhoud

Ook Andrew Hoy voor de zevende keer naar de Spelen

Foto: Lonneke Ruesink

In navolging van Anky van Grunsven is ook de Australische eventingruiter Andrew Hoy geselecteerd voor zijn zevende Olympische Spelen.

Anky van Grunsven deed voor de eerste keer mee in 1988 in Seoul. Ze won in haar Olympische carrière twee keer zilver en drie keer goud.

De Australische Andrew Hoy maakte zijn debuut tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles is 1984. Allen in Peking (2008) was hij er niet bij. Tot dusver won de ruiter drie olympische titels in het landentoernooi en veroverde zilver in het individuele toernooi bij Sydney 2000. Dit jaar zal hij aan de start verschijnen met Rutherglen. Het Australische eventingteam bestaat verder uit: Christopher Burton met Holstein Park Leilani, Clayton Fredericks met Bendigo, Lucinda Fredericks met Flying Finish en Shane Rose met Taurus

Hoy en Van Grunsven zullen tijdens Londen 2012 in Greenwich Park waarschijnlijk niet de meest ervaren deelnemers zijn tijdens het hippische evenement. De Canadees Ian Millar is op 65-jarige leeftijd genomineerd voor zijn tiende optreden bij de Zomerspelen. Hij debuteerde tijdens München 1972. Door een boycot van Moskou 1980 miste Millar één olympisch toernooi. Hij kan in Londen de langstdienende olympiër aller tijden worden.

Bron: Horses/ Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook