Ga naar hoofdinhoud

Anky’s verblijf in Greenwich

Anky van Grunsven met Salinero

Gisteren arriveerde drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven al met het Nederlandse dressuurteam in Londen om bij de openingsceremonie aanwezig te zijn. In tegenstelling tot andere hippische sporters die in het Olympisch dorp logeren, laat Anky op haar website weten dat ze samen met de familie Barbancon een huis in Greenwich heeft betrokken.

Anky begeleidt op de spelen in Londen haar Spaanse pupil Morgan Barbancon en Painted Black. Op haar website schrijft van Grunsven over de vlotte verhuizing van Stow on the Wold naar Greenwich afgelopen vrijdag. “In tegenstelling tot verhalen van andere atleten, ging onze reis voorspoedig. In zo’n twee-en-een-half uur waren we op plaats van bestemming. We hebben een huis betrokken in Greenwich, op ongeveer een kwartier lopen van het concoursterrein. De cross country komt zelfs op 200 meter afstand van ons huis vandaan langs. Het huis delen we met de familie Barbancon. Het is een geweldige plek, gebouwd in 1735 door een Britse generaal en later nog bewoond door twee burgemeesters van Londen. We hebben onder meer Nederlandse televisie in huis, dus we kunnen de Spelen goed volgen als we willen. Zaterdag zijn de Spelen echt begonnen, heerlijk!”

Omdat Anky graag bij de openingsceremonie aanwezig wilde zijn was ze vrijdagavond telefonisch te horen in een interview met Mart Smeets, tijdens Studio sport ‘London late night’ over sportmoeders.

Bekijk hier de uitzending terug.

Lees ook de blog van Adelinde Cornelissen: ‘Aankomst in het Olympisch dorp’.

Bron: Horses/Anky.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook