Ga naar hoofdinhoud

Bob The Builder ingeslapen na val tijdens EK Eventing

Bob The Builder  (v. Roven xx) het paard van de Poolse ruiter Michal Knap is bij het EK Eventing lelijk ter val gekomen. Uit de röntgenfoto's is gebleken dat het gaat om een onherstelbare fractuur aan zijn onderbeen. In overleg met de ruiter en de eigenaar is besloten om humane redenen het paard in te laten slapen. Bob The Builder die zijn eerste levenslicht zag bij J.A. van Uden in Nederhasselt werd slechts elf jaar oud.

Hindernis vijftien was een ‘gewone’ smalle oxer op het hoofdterrein. Er was dus geen sprake van een slechte bodem, maar een goede zandbodem. Tevens leek de hindernis op het eerste oog geen idioot grote of gevaarlijke hindernis. Op nog onverklaarbare redenen sprong de Roven xx-zoon midden in de hindernis. Hij spartelde even, maar viel vervolgens om en bleef doodstil liggen.

Röntgenfoto’s

Daarna is Bob the Builder verplaatst naar de dierenkliniek op het terrein. Helaas lieten de röntgenfoto’s een onherstelbaar fractuur zien aan het onderbeen. Hierdoor viel de KWPN-er niet meer te redden en was in slapen de meest humane optie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/strezgom2017.pl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook