Ga naar hoofdinhoud

BTW-tarief jonge paarden gewijzigd

Foto Lonneke Ruesink

Afgelopen week heeft de Belastingdienst bekend gemaakt dat het 6% tarief voor de levering van paarden in de leeftijd tot en met 4 jaar nog mag worden toegepast tot 1 januari 2014. Vanaf 1 januari 2014 geldt het tarief van 21% voor deze paarden.

Het 6%-tarief is vanaf 1 januari 2014 alleen nog van toepassing op de levering van paarden die bestemd zijn voor de:

– productie van levensmiddelen, zoals slachtpaarden

– landbouwproductie, bijvoorbeeld de bosbouw

– fok van paarden, zoals dekhengsten en fokmerries

Een uitzondering hierop was de levering van paarden in de leeftijd tot en met 4 jaar, dit is de opfokfase. Op de levering van deze paarden mag nu nog tot 1 januari 2014 het 6%-tarief worden toegepast. Dit is de zogenaamde overgangsregeling welke van kracht was sinds 1 juli 2012. Na 1 januari 2014 is de levering van deze paarden ook belast met 21%.

De Sectorraad Paarden (SRP) heeft al vanaf 2006 op diverse fronten een forse strijd geleverd om bovenstaand besluit tegen te gaan. Ondanks diverse gesprekken en sterke argumentatie vanuit de paardensector heeft het Ministerie van Financiën toch besloten om de overgangsregeling te laten vervallen per 1 januari 2014.

Bron: SRP

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “BTW-tarief jonge paarden gewijzigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook