Ga naar hoofdinhoud

Ceylan Avinal duikt op in Istanbul, mét Zygrande

Zygrande le Copied met Ceylan Avinal Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Lange tijd kwam er geen taal of teken van dressuuramazone Ceylan Avinal en haar Grand Prix-paard Zygrande le Coupied. Avinal moest het paard volgens het vonnis van de rechtbank teruggeven aan haar voormalige stiefvader, werd bedreigd met dwangsommen - en zelfs gijzeling, maar besloot alle rechterlijke vonnissen te negeren. Na lange omzwervingen zijn Avinal en Zygrande opgedoken in Istanbul.

Volgens Ceylan Avinal heeft zij de getalenteerde Krack-zoon Zygrande le Coupied in 2009 gekregen van Theo Verboort, die toen nog haar stiefvader was. “Hij was nog zo groen als gras”, zegt Ceylan Avinal in een verklaring die zij vanavond vanuit Istanbul aan de redactie van Paardenkrant-Horses.nl stuurde.

Failliet

Toen Avinal het paard had opgeleid naar de Grand Prix, eiste Verboort het paard op, volgens Avinal omdat hij failliet was gegaan en zijn schulden moest aflossen. De rechter oordeelde dat Ceylan Avinal maar moest bewijzen dat Zygrande van haar was. Toen zij daarin niet slaagde, moest Zygrande worden teruggeleverd aan Verboort. Vervolgens verdween zowel Zygrande als Ceylan Avinal, op het rechterlijke bevel dat zij  de verblijfplaats van Zygrande bekend moest maken reageerde de amazone niet. Tot vandaag.

E-mail

In een e-mail aan de redactie van Paardenkrant-Horses.nl laat Ceylan Avinal weten al vertrokken te zijn geweest nog voordat in kort geding afgifte van het paard onder straffe van een dwangsom aan Ceylan is opgelegd. Ceylan heeft recent kennis genomen van het oordeel van het hof waarin is beslist dat zij de verblijfplaats van het paard moet bekend maken. Ceylan verklaart hierover als volgt: “Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik was al vertrokken voordat een rechter besliste dat ik het paard moest teruggeven en anders dwangsommen moest betalen. Ik heb mijzelf en mijn paard moeten beschermen vanwege ernstige bedreigingen. Zelfs mijn moeder wordt achtervolgd en dit is ook gemeld bij de politie. Ik heb vertrouwen in een goede afloop en op dit moment word ik voldoende beschermd. Mijn paard en ik verblijven in Istanbul in Turkije en maken het goed. Ik heb de instanties ingelicht en de politie zal tot actie overgaan indien noodzakelijk. Ik begrijp dat er een vonnis is, maar er moet ook nog beslist worden in de hoger beroep procedure. In Turkije gelden er andere regels.”

Lees ook:

Zygrande le Coupied verdwenen
Ceylan Avinal: ‘Ik heb Zygrande gekocht’
Na Zygrande is nu ook Ceylan Avinal verdwenen
Verboort wil dat rechter Avinal dwangsommen oplegt
Rechter legt Ceylan Avinal dwangsommen op
‘Verboort verzweeg Zygrande bij schuldsanering’ 
Nieuwe ontwikkelingen in zaak Zygrande le Coupied
Ceylan Avinal lapt ook nieuwe gerechtelijke veroordelingen aan laars

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Ceylan Avinal duikt op in Istanbul, mét Zygrande

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook