Cox en Kühner delen overwinning Six Bars

Max Kühner met Coeur de LionFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De gewaagde nek-aan-nek-race tussen Karel Cox en Max Kühner werd uiteindelijk beslist met een gezamenlijke overwinning. Allebei bleven ze vier rondes foutloos, twee rondes meer dan de nummers 3. In de vijfde ronde moesten beide heren genoegen nemen met een springfout en zo eindigden ze samen op het hoogste podium.

Voor de Six Bars zadelde Cox de negenjarige Tchao de la roque (v. Fergar Mail). Kühner verscheen aan de start met de zeer ervaren Coeur de Lion (v. Coriano)

Gedeelde derde

Ook de derde plaats werd gedeeld. Namelijk onder Douglas Lindelöw, Emanuele Gaudiano, Patrik Spits en Mathieu Billot. Deze drie ruiters en amazone legden de eerste twee rondes foutloos af, maar noteerden allemaal een springfout in de derde omloop.

Beste Nederlander

Ook Harrie Smolders kwam aan de start in de derde ronde. Hij maakte met Apollonia (v.Bøgegaardens Apollo) twee springfouten in deze ronde. Hiermee eindigden ze op een zevende plaats. Landgenoot Leopold van Asten eindigde met VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z) op een achtste plaats na een springfout in de tweede ronde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.