Ga naar hoofdinhoud

Derde GMB selectiewedstrijd

Julian Kok en Everytime EBH bij de huldiging vorig jaar Foto: Jacquelien van Tartwijk

Aanstaande zaterdag wordt de derde selectiewedstrijd van de GMB Jonge Springpaarden Competitie verreden in Bathmen. Het wordt volle bak, want er hebben zich maar liefst 245 combinaties ingeschreven.


Om 8.30 uur begint de dag met 68 combinaties in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden. Daarna zal de vijfjarigenrubriek, met 93 starts, rond half 12 beginnen. De organisatie verwacht daarna rond half 4 te kunnen beginnen met de vierjarigen.

De vierjarigen worden beoordeeld door Kristian Houwen en Sander Naber. Kristian is bekend van zijn succesvolle optredens met KWPN-hengst Cidane en andere paarden in de hengstencompetities en de Isah Cup.
Sander runt samen met zijn vader en Ina Beuving een africhtings- en handelsstal in Drenthe en is bekend als opleider van jonge paarden.

Succesvolle combinaties uit de eerste twee selectiewedstrijden kunnen op voorwaarde van een goede prestatie in Bathmen hun ticket voor Indoor Drachten in de wacht slepen.
Julian Kok, die vorig jaar de finale voor de vijfjarigen won met Everytime EHB, en Ellen Zwijnenberg en Vincent Geerink komen hier aanstaande zaterdag al voor in aanmerking.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook