Ga naar hoofdinhoud

Dronken doodrijder krijgt vrijspraak

Foto Lonneke Ruesink

In het Belgische Alveringem gebeurde drie jaar geleden een tragisch ongeval. Bij een aanrijding raakte een destijds veertienjarige meisje levensbedreigend gewond. Haar paard werd gekatapulteerd en overleefde de klap niet. Na langdurig onderzoek heeft de rechter de automobilist nu vrijgesproken. Hij kreeg wel een boete voor rijden onder invloed.

Door het ongeval liep de amazone hersenletsel op. Haar paard stierf op de motorkap. Na onderzoek bleek dat het meisje langs de verkeerde kant van de weg reed en dat zij en haar paard niet waren verlicht. Het ongeval was dus niet te vermijden, zo oordeelde de politierechter. Hij sprak de man vrij.

Rijverbod en boete

De aanrijder is wel veroordeeld omdat hij teveel gedronken had. Daarvoor kreeg hij twintig dagen rijverbod en een boete.

Bron: HLN/Nieuwsblad/Focus

2 reacties op “Dronken doodrijder krijgt vrijspraak

 • Sanne

  Wat is de verkeerde kant van de weg met je paard ? Misschien wel handig om hier gelijk de juiste regels aan toe te voegen.

 • Sanne

  Plaats op de weg
  Als er een ruiterpad is, dan moet je dat gebruiken. Is er geen ruiterpad, dan houd je zoveel mogelijk rechts op de rijbaan, als het kan in de berm. Op voetpaden, stoepen, fietspaden en fietsstroken mag je niet komen, ook niet als je naast je paard loopt. Dit alles geldt ook voor menners. Tot slot: rijd je op de rijbaan, dan mag je niet naast elkaar rijden.

  Voorrang verlenen
  Als ruiter of menner ben je in het verkeer een bestuurder. Voor jou gelden dan dezelfde voorrangsregels als voor fietsers, bromfietsers en autobestuurders. Rechts heeft dus altijd voorrang, tenzij anders is aangegeven.

  https://www.knhs.nl/buitenrijden/met-je-paard-in-het-verkeer/verkeersregels-voor-ruiters-en-menners/

  En wat deed de bestuurder dan aan de verkeerde kant van de weg !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook