Dubbeldam in NOS-serie ‘Net niet’

Jeroen Dubbeldam - Zenith Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag besteedde de NOS aandacht aan Jeroen Dubbeldam in de serie ‘Net niet’. Hoe heeft Jeroen het ervaren dat hij twee honderdste te langzaam het parcours aflegde met SFN Zenith (v. Rash R) op de Olympische Spelen?

Dubbeldam ging als regerend Europees- en wereldkampioen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij en Zenith verkeerden in topvorm. Zijn eerste manche was foutloos. Alle balken bleven liggen binnen de toegestane tijd. Ook in de tweede manche bleven de hindernissen staan, maar de ronde van Dubbeldam duurde twee honderdsten te lang. Weg was de droom van een tweede gouden Olympische medaille.

Topvorm

Zenith verkeerde in de vorm van zijn leven in Rio de Janeiro. ‘Hij sprong om Olympisch kampioen te worden’ aldus Dubbeldam. Dat hij te langzaam zou zijn had hij geen seconde aan gedacht. Hij had zelfs in het parcours nog een keer een galopsprong weggelaten. ‘Zenith sprong zo goed. Zo goed dat hij misschien wel te hoog over de hindernissen sprong. Door die hoge zweefmomenten was hij langer in de lucht dan andere paarden. Misschien dat we daardoor twee honderdsten te langzaam waren.’ geeft Dubbeldam als verklaring.

Bekijk hier het fragment.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/NOS

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.