Eerste winnaars van de KNHS Luzac jeugdcompetitie bekend

Hessel Hoekstra en Qstar (archieffoto). Foto: FotoTrailer

Vorig jaar augustus tekende Luzac als sponsor voor de jeugdcompetitie springen. Vandaag werd de eerste competitiewedstrijd, van de vijf, verreden in De Meern. De pony’s werden verdeeld onder een lichte en zware tour en verder verschenen de childeren, junioren en young riders aan de start.

De lichte tour werd een spannende strijd geleverd met meer dan de helft in de finale. Mart IJland kwam met zijn pony Bentley (v. For Kids Only) als sterkste uit de strijd in een tijd van 34,94. Enrico van Manen mocht met Early (v. Harley VDL) als tweede opstellen en Elike Morsink in het zadel van Anouk (v. Den Bramel’s Baye) nam de derde prijs mee naar huis

Zware tour

Elize van de Mheen was met Quaprice D’astree in de zware tour oppermachtig. Met maar liefst vier seconden voorsprong liet ze Fleur Holleman met Dante (v. Twinkling-starr-aristo) ruim op afstand.

Childeren

Irene van den Hof was met Tenerife (v. Mermus R) de enige in de vijf combinaties tellende Childeren-rubriek die het basisparcours foutloos wist af te leggen. Cejay Joosten was met Sagnol (v. Silvano N) de snelste vierfouter.

Junioren

Bij de junioren stond te tijd erg scherp. Drie ruiters legden het basisparcours foutloos af, maar deden er te lang over en noteerden één tijdsstrafpunt. Hessel Hoekstra had geen enkele moeite met deze scherpe tijd en ook in de barrage was hij razendsnel. Met Qstar (v. Quasimodo Z) won hij met overmacht de eerste wedstrijd van de jeugdcompetitie in een tijd van 33,86 seconden. Sven Peters volgde op afstand op plek twee en drie. Met Channel (v. Rascin) noteerde hij de tweede tijd van 37,17 seconden. Hij had met Fiësta (v. Tangelo van de Zuuthoeve) 37,93 seconden nodig om de barrage foutloos af te leggen.

Young Riders

Veronique Morsink vormde met Entrepreneur (v. Clinton) de enige combinatie die zowel het basisparcours als de barrage zonder springfouten kon afleggen. Naast dat ze de enige foutloze was in de barrage noteerde ze ook nog eens de snelste tijd. Max van de Poll mocht met Charlotte (v. Indoctro) de tweede prijs op halen en Melanie van de Pol met Betje (v. Viento Uno W) de derde prijs.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.