Ga naar hoofdinhoud

Excalibur topper in Pavo Cup

Op de centrale keuring van Gelderland vrijdag in Ermelo was er een grote en bovenal kwaliteitsvolle oogst voor de halve finale van de Pavo Cup. Absolute topper was de vierjarige Excalibur ( v. Fürst Romancier) die met Justine Mudde 90 punten scoorde.

“Dit is een echte, met zoveel kwaliteit”, vertelt jurylid Johan Hamminga enthousiast. De aangewezen hengst is inmiddels ruin. Hij komt uit Zara Norene (v. Krack C) en zijn grootmoeder Norene (Zichem x Purioso) was ooit nationaal kampioene bij het Gelders Paard. “Zo moet een modern dressuurpaard eruit zien met elegantie, lossigheid en heel veel balans en gedragenheid.” Knappe tweede werd NMK-merrie Eos-Utopia (Ampère x Negro) die onlangs nog een super Ibop deed met 88,5 punten. Onder Bart Veeze verdiende zij nu 82 punten. Totaal kregen negen vierjarigen een ticket voor de halve finale met 75 punten of meer.

Bij de vijfjarigen was er ook een goede oogst met als topper de in Duitsland goedgekeurde hengst Glock’s Zonik (Blue Hors Zack x Romanov) onder Hans Peter Minderhoud die 85 punten scoorde. Hij toonde veel afdruk en balans met een extra voorbeengebruik en sterk achterbeen. Ook een imponerende verschijning is de als tweede geplaatste elite merrie Daula II (Gribaldi x Michelangelo) met Cora Verlouw.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook