Ga naar hoofdinhoud

Explosion klopt Eloma’s Blue SFN in strijd zesjarigen

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Wout-Jan van der Schans leek een uitgekiende barrage te rijden richting de kampioenstitel bij de zesjarigen met Eloma’s Blue SFN in de Isah Cup. Maar de topruiter uit Nijkerk reed net iets te langzaam met de Mr. Blue-zoon, die daardoor op een zesde plaats in de dagprijs en op vijftien plaatsingspunten eindigde. Ex aequo met Duitser Simon Schröder en Piet Keunens Explosion (Applaus x Numero Uno), die sneller was in de finale en de titel greep.


Simon Schröder had de bij Piet Keunen gefokte en geregistreerde Explosion de hele week al fantastisch aan het springen en ging met 9 plaatsingspunten de finaledag in. Zijn derde plaats in de dagprijs zette hem op 15 plaatsingspunten, uiteindelijk ex aequo met nummer twee Eloma’s Blue SFN (Mr. Blue x Tygo) en Wout-Jan van der Schans. Het SFN-paard raakte alle rondes geen balk en werd vakkundig rondgestuurd door Van der Schans.

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Foto: Jacquelien van Tartwijk

Imponerende Entertainer
De overwinning in de dagprijs was voor Pieter Keunen – zoon van Explosions eigenaar Piet – die een fantastische springende KWPN-hengst Entertainer (Warrant x Corland) daarmee naar de derde plaats in het eindklassement stuurde. Voor wereldkampioenen bij de vijfjarigen Earley (Harley VDL x Indorado) en Maikel van Mierlo leek het doek gisteren gevallen na één fout in de tweede fase. Een fantastische comeback met een tweede plaats in de dagprijs leverde Earley en Van Mierlo toch nog een ticket voor het WK in Lanaken op.

Sterk rijdende Zoï Snels
De vierde plaats in het eindklassement was eveneens voor een KWPN-goedgekeurde hengst: Elton John TN (Clearway x Kannan). Onder een al de hele week fantastisch rijdende Zoï Snels knalde de schimmel wederom foutloos in de basisomloop, maar in de barrage gooide één foutje roet in het eten voor een podiumplaats. De vijfde plaats was ex aequo voor Peter Olthof met Elano (Numero Uno x Burggraaf) en Bart Bles met Lord Sandro DDH-zoon El Divo – gefokt uit de Grand Prix-springmerrie Balaboeska DDH.
Bij de beste negen stonden ook nog de KWPN-hengst Elvaro (Calvaro x Heartbreaker) onder Niels Nanning en Escada (Tangelo van de Zuuthoeve x Darco) onder Oda Charlotte Lingvar, die dus net als de overige toppers naar het WK in Lanaken mogen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook