Ga naar hoofdinhoud

‘Faillissementsaanvraag voor Platinum, tenzij…’

Exclusief
Advocaat Danny Snijders meldt Paardenkrant-Horses.nl dat de faillissementsaanvraag voor Platinum Stables deze week de deur uitgaat, tenzij eigenaar Wilaras toch aan zijn betalingsverplichtingen tegenover diverse schuldeisers gaat voldoen. "Ik weet dat hij momenteel via een bemiddelaar contact met zijn schuldeisers legt, dus wie weet..."

Titian Wilaras verloor vorige week het kort geding dat hij had aangespannen tegen het accountantskantoor Joore. Daarop moest Wilaras niet alleen de verschuldigde 15.000,- euro maar ook de proceskosten betalen. “Bij elkaar is dat een kleine 30.000,- euro. Meneer Wilaras heeft juridisch een pak slaag gekregen en het lijkt er op dat hij gaat inzien dat het er in Nederland anders aan toegaat dan in zijn regio.”

“Door hoog spel te spelen is Wilaras door de mand gevallen. Niet alleen juridisch, maar ook publiekelijk”, aldus Snijders. De advocaat is voornemens deze week een faillissementsaanvraag te versturen. “Tenzij blijkt dat Wilaras beseft dat hij beter zijn schuldeisers kan gaan betalen.”

Van een cliënt heeft Snijders vernomen dat Wilaras via een bemiddelaar weer contact met zijn schuldeisers is gaan opnemen. “Ik heb mijn cliënt gezegd dat praten nooit kwaad kan, maar dat wanneer hij vermoedt dat het toch op niks uitloopt hij alsnog moet ophangen.”

Sinds de uitspraak van vorige week wordt Snijders steeds weer benaderd door nieuwe schuldeisers. “De lijst blijft groeien. Ik heb eerlijk gezegd een zwaar hoofd in een bemiddelingspoging. Het is afwachten. Wanneer ik nu een faillissement aanvraag valt het doek voor de stal sowieso.”

Wilaras heeft betaald; executieveiling van de baan
Ben Brouwer: ‘Veiling gaat niet door’
Luc Schelstraete: ‘Wilaras betaalt rekeningen niet’
Platinum probeert executieveiling te voorkomen
Platinum Stables: ‘Executieveiling gaat niet door’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

5 reacties op “‘Faillissementsaanvraag voor Platinum, tenzij…’

 • Maarten Aerts

  Advocatenpraat… ook altijd met een fameuze korrel zou nemen.

 • Han Coolen

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.

  http://www.horses.nl/infos/poll-reacties/

 • marieke

  leuk voor de familie brouwer, huis en haard achtergelaten om in deze rotzooi te komen

 • els

  mee eens, Han Coolen! scherp

 • vincent vermeulen

  Wat een geweldig Prive gehalte hebben jullie bereikt .
  Ik ken de personen in kwestie verder niet persoonlijk maar blijkbaar zijn ze geen vriendjes van de redactie op Horses.nl
  Ooit heeft de heer Rosie mij eens de les gelezen nadat ik durfde te reageren op een artikel waarin de fam Bartels werd aangeklaagd door een eigenaar die daar een paard in training had……… Ik werd geacht te wachten met een oordeel totdat de rechter er een uitspraak over had gedaan. Dit schijnt alleen van toepassing te zijn op de “gevestigde orde”. En als je de massa de mond niet kan snoeren en sturen dan zorgen jullie gewoon dat ze helemaal niet meer kunnen reageren.

  Triest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.