Frank Hosmar: 'Beter kon ik niet' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Frank Hosmar: ‘Beter kon ik niet’

Frank Hosmar. Photo: FEI
Vandaag behaalde Frank Hosmar op de Paralympische Spelen in Rio de eerste medaille voor Nederland, het werd brons. "Ik had meer gehoopt. Ik kan mezelf niets verwijten. Mijn paard Alphaville was goed," vertelt hij na afloop. De Britse Sophie Wells kreeg, zoals verwacht, het goud omgehangen. Het zilver ging naar de Belgische Michele George.

Hosmar ging als eerste van acht combinaties van start. Er verscheen 70,310% op het scorebord, een percentage dat al snel werd bijgesteld naar 72,452%.

Behoudend

“Ik heb niets fout gedaan. Ik kan niet bedenken wat niet goed is. De scores zijn behoudend. De juryleden geven deze dagen niet makkelijk een acht. Er zijn internationale wedstrijden waar ik een 8 of 9 voor de eenvoudige galopwissel krijg. Die blijven nu uit. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Beter kon ik niet”, reageert Hosmar na zijn proef.

Eerste medaille voor Nederland

Na afloop is de ruiter wel tevreden met de bronzen medaille. “Sophie Wells en Michele George zijn gewoon heel goed. Maar dan ben ik ook. De ene keer ben ik beter, vandaag zijn zij beter. Ik ben de eerste Nederlandse paardensporter die hier in Rio een medaille wint.”

Nog een kans

Voor de kersverse medaillist zijn er nog twee kansen op een medaille. Donderdagavond is bekend of Nederland in de landenwedstrijd een medaille wint. Vrijdag is de kür op muziek, waarin de beste zeven combinaties van iedere Grade aan start komen. “Ik hoop dan op een betere loting dan vandaag. Ik heb nu peper, dan wil ik zout”, aldus Hosmar.

Bron: Persbericht KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook