Ga naar hoofdinhoud

GP Spruce Meadows voor Conor Swail

Conor Swail, hier met Grand Cru van de vijf Eiken Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl
"Er was vandaag een premie voor voorzichtige paarden", blikt Conor Swail, winnaar van de Grote Prijs op Spruce Meadows, terug op het parcours. De uit Ierland afkomstige ruiter was afgelopen weekend met de Zweeds gefokte Martha Louise de snelste van de vijf deelnemers aan de barrage. 

33 combinaties verschenen aan de start van het delicate parcours dat parcoursbouwer Guilherme Jorge, ook de parcoursbouwer in Rio, op de graspiste van Spruce Meadows had neergezet en slechts vijf combinaties wisten foutloos te blijven in het basisparcours.

De Amerikaanse Maggie McAlary beet de spits af met de Celano-dochter HH Ciske van Overis, in eigendom van Double H Farm. Met een balk eindigde de combinatie op de vijfde plaats. De KWPN-gefokte Aristoteles V (v. Padinus) werd door Jonathan McCrea foutloos naar de vierde plaats gereden in 49,72 seconden. McCrea zit al zes jaar in het zadel van Aristoteles V: “Om hem op dit niveau te krijgen was een lange weg, maar ik heb altijd in hem geloofd”, aldus de Amerikaan.

‘Good Old’ Flexible liet zien dat hij met zijn 20 jaar nog fris en scherp is. Rich Fellers reed de Cruising-zoon foutloos in 43,77 seconden naar de derde plek. “Hij wordt ouder en heeft heeft bepaalde kenmerken van een oudere atleet”, vertelt Fellers. “Maar in de ring wordt hij weer jong, wellicht haalt hij veel uit de adrenaline. We bekijken per dag hoe hij zich voelt.”

Eric Lamaze probeerde als voorlaatste starter de overwinning in Canada te houden met zijn snelle Fine Lady 5 maar moest met 41,96 het hoofd buigen voor de laatste barrageklant. Cocnor Swail reed zijn merrie in 40,66 seconden naar de overwinning. “Ik nam veel risico op de dubbel. Ik had echt het voordeel als laatste te mogen starten. Ik had Erics rit gezien en zag dat dat een hele goed ronde was. Maar ik heb een snel paard en ik rijd niet al te slecht, dus ik heb het maar gewaagd en het pakte goed uit”, aldus de winnende Ier.

Bron: Persbericht / Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook