Ga naar hoofdinhoud

Greeve: ‘Whitney beter dan ooit na blessure’

Michael Greeve en Whitney BB Foto Wendy Scholten
De Nederlandse paardensport heeft zich vandaag weer wereldwijd op de kaart gezet. Terwijl Jur Vrieling de Grote Prijs in Rome won, was Drentenaar Michael Greeve de ster van CSI Eindhoven. In de snikhete VDL Groep Grote Prijs op 1.55m niveau bleef hij de koelste van allemaal met Whitney BB (v. Nabab de Reve), die voor hem een flitsende Mini Cooper S verdiende aangeboden door Van Laarhoven Mini.

Voor het oog van duizenden toeschouwers werd er op ongekend hoog niveau gestreden in de zware finaleproef van de vierde editie van CSI Eindhoven sinds de herstart in 2013. Slechts vijf van de 54 deelnemers haalde de eindstreep zonder fouten, waaronder twee Amerikaanse, twee Nederlanders en een Duitser.

Emily Short en Reed Kessler uit Amerika maakten allebei een fout, wat ook Wout-Jan van der Schans overkwam. Lars Nieberg nam de tijd en stuurde Foster (v. For Edition) met één tijdstrafpunt over de finishe. En toen was het aan Michael Greeve met Whitney BB (v. Nabab de Reve), die nog maar sindskort terug is uit blessureperiode. Zou de zelfgefokte merrie conditie genoeg hebben voor nog een tweede omloop?

Beter dan ooit

Michael Greeve reed zonder vrees binnen. “Ze voelde vandaag beter dan ooit! Als ze de moeilijke dubbel goed zou springen, kon het voor mijn gevoel niet meer mis gaan. Voor de toegestane tijd was ik niet bang, want Whitney is van nature een snel paard.”

Het duo kent elkaar tot haver en gort en Michael Greeve prijst zijn merrie om haar instelling. “Ze geeft zich altijd voor 100 procent en dat is vandaag wel weer gebleken. Dit was hartstikke mooi. Het NK kwam voor Whitney nog te vroeg, waardoor ik uit beeld raakte voor dit concours. Ik ben blij dat ik dinsdagavond te horen kreeg dat ik toch nog mocht starten. Wat een topevenement! Fantastisch dat het weer op de kaart staat.”

Achter Greeve en Nieberg finishte Reed Kessler met Cos I Can (v. Olympic Lux) als derde, voor Wout-Jan van der Schans op Capetown (v. Oklund). Ook Arlando (v. Harley VDL) sprong zich onder Roelof Bril in de kijker met slechts één tijdfout en werd zesde. Outsider en nummer acht Peter Olthof meldde zich ook bijna voor de barrage, tot Doma Sue (v. Dollar du Murier) van de Amerikaanse familie Porter op de voorlaatste sprong in de fout ging.

Superlatieven voor organisatie

Over de vierde editie van CSI Eindhoven schieten bij voorzitter Peter Slaats ‘superlatieven te kort’. “We staan weer wereldwijd op de kaart. Het evenement is ook geweldig goed bezocht. Niet alleen door paardenliefhebbers, maar ook door mensen die niets met paarden te maken hebben en zelfs door Expats. Die hebben we laten zien dat Eindhoven veel meer is dan alleen maar werken. We zijn er trots op dat het regionale bedrijfsleven ons evenement zo fantastisch ondersteund en in ruil daarvoor internationale exposure krijgen en prachtige dagen met hun relaties. Met VDL Groep en drie topruiters in het bestuur hebben we een geweldig fundament om CSI Eindhoven hopelijk nog jaren voort te zetten”, sluit Peter Slaats af.

De overige winnaars op zondag waren de 62-jarige Argentijn Fidel Segovia in de 1.40m Hoffmann Groep Grote Prijs op CSI1* niveau, de Britse Louise Saywell in de 1.40m Bazelmans AVR Prijs en Sander Sauve in de 1.25m Roelofsen Horse Trucks Prijs.

Bron: persbericht CSI Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.