Ga naar hoofdinhoud

Hendrik-Jan Schuttert Rabo Talent van het Jaar

Foto De Paardenkrant

Hendrik-Jan Schuttert is vanmiddag tijdens Jumping Amsterdam uitgeroepen tot Rabo Talent van het Jaar 2012. De 22-jarige springruiter is de opvolger van eventingamazone Elaine Pen die haar uitverkiezing helemaal waar maakte door deel te nemen aan de Olympische Spelen. Hendrik-Jan Schuttert won in 2012 - in zijn eerste jaar bij de senioren - de prestigieuze King Georges V Gold Cup in Hickstead en Grote Prijs van Kopenhagen.

Het is de vijfde keer dat een springruiter de onderscheiding Rabo Talent van het Jaar heeft weten te veroveren. Tweemaal werd dat gedaan door een eventer en zes maal was een dressuurruiter Rabo Talent van het Jaar.

Hendrik-Jan Schuttert heeft sportief gezien een uiterst succesvol jaar achter de rug. Zo won hij in het Engelse Hickstead als eerste Nederlandse springruiter de uiterst prestigieuze King Georges V Gold Cup. Een zege die hij omschreef als ‘een droom die werkelijkheid werd’. In Kopenhagen zette Schuttert in de Grote Prijs de sterke concurrentie op achterstand. In de Grote Prijs van de Rotterdamse Haven meldde Hendrik-Jan zich bij de wereldtop met een zesde plaats. Ook op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo eindigde de ruiter van De Driehoekhoeve op die positie. Partner bij al deze grote successen was zijn schimmelmerrie Cerona Z. Maar ook met zijn andere paarden was Hendrik-Jan met grote regelmaat vooraan in de uitslagen van internationale rubrieken te vinden. Bondscoach Rob Ehrens omschrijft zijn eerstejaars pupil, die hij opstelde in de Top League-wedstrijden van Falsterbo en Hickstead en in de landenwedstrijd in Kopenhagen, als ‘een talent die in het afgelopen jaar enorme sprongen vooruit heeft gemaakt’.

Anky van Grunsven, de ambassadrice van het Rabo Talentenplan, was naar Jumping Amsterdam gekomen om bekend te maken wie de winnaar was geworden van de titel. Als Rabo Talent van 2012 ontving Hendrik-Jan Schuttert uit handen van Maarten Rosenberg, directeur Wholesale Rabobank Amsterdam een cheque ter waarde van 5.000 euro Deze vergoeding is bedoeld om het Rabo Talent van het Jaar te helpen met de verdere ontwikkeling van zijn topsportcarrière. Daarnaast ontving de winnaar uit handen van KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers de fraaie wisseltrofee.

Via Facebook stemden vele paardenliefhebbers op hun favoriete talent. De hippische pers en het Trainersplatform (waarin alle toptrainers en bondscoaches van Nederland vertegenwoordigd zijn) brachten ook hun stem uit. De uitslag van de verkiezing is een optelsom van de stemming onder deze drie groepen, die elk voor één derde meetellen.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook