Ga naar hoofdinhoud

Hengstenbal op ICNN Drachten

Jur Vrieling en Zavall VDL

Het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten sluit dit weekend af met springwedstrijden op het hoogste niveau. Met maar liefst 165.000 euro te verdelen en elke dag een rankingproef, waarin punten voor de wereldranking zijn de verdienen, staan de topruiters in de rij om deel te nemen. Mooie sport voor de paardensportliefhebbers, maar ook voor fokkers. Er zijn maar liefst 26 goedgekeurde hengsten ingeschreven.

VDL Stud uit het Friese Beers wordt vertegenwoordigd door de hengsten Campbell VDL (v. Cassini I), VDL Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve) en Zavall VDL (v. Casall), alle drie onder Jur Vrieling, Cor de Pomme (v. Corland) en Carrera VDL (v. Cardento). Willem Greve treedt aan met Carambole (v. Cassini I), waarmee hij deelnam aan het EK. Vivant (v. Fuego du Prelet), waarmee Cassio Rivetti individueel achtste werd op de Wereldruiterspelen 2014, is er ook bij.

Charisma HBC (v. Stakkato), Falaise de Muze (v. Wandor van de Mispelaere), Vingino (v. Voltaire) en VDL Groep Cassanova Z (v. Chellano Z) zullen ook het aankijken waard zijn. De recent door hengstenhouder Reinie Tewis verkochte Van Schijndel’s Cosun (v. Up to Date), de kampioen van de KWPN-hengstenkeuring in 2010, komt met Piet Raijmakers jr. aan de start.

Verder zijn de volgende goedgekeurde hengsten aangemeld: Wembley (v. Cassini I), SLI Chacco Boy (v. Chacco Blue), Coronas 2 (Cornet Obolensky), Utamaro d’Ecaussines (v. Diamant de Semilly), Vedet de Muze E.T. (v. Cartani), Rahmannshof’s Baluga (v. Baloubet du Rouet), Rahmansshof’s Bamiro (v. Baloubet du Rouet), Urban Hero (v. Centurion Montfort), Casilius (v. Casall), Sheriff de la Nutria LM (v. Diamant de Semilly), Benibantos (v. Cardento), Action P (v. Sheraton), Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano Z) en Fernando (v. For Pleasure).
Fokkerijavond
Voor fokkers is er nog meer op ICNN Drachten. Op vrijdagavond 23 januari vindt vanaf 18.30 uur de forumavond met het onderwerp ‘Het Nederlandse sportpaard in een veranderende fokkerij’ plaats. Wat is het gevolg van het spoelen van embryo’s van topsportmerries en hun directe familie, wat zijn de gevolgen van ICSI en wat betekent dit voor de ‘gewone’ fokker? Wat is uw zorgvuldig opgebouwde merriestam in de toekomst waard?

Sprekers zijn Arnaud Evain van de Groupe France Élevage, Wiebe-Yde van de Lageweg, Paul Hendrix, Karin Hendriks, Esther de Melker en Arjan van der Waaij. Na het forum is het mogelijk springsport te kijken in de hoofdpiste van ICNN Drachten met onder andere de 1.50m kwalificatie voor de Grote Prijs, afgewisseld met een topshow van de VDL Stud ‘Van jong naar oud’!

Meer info te vinden op ICNN Drachten

3 reacties op “Hengstenbal op ICNN Drachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook