Ga naar hoofdinhoud

IJzersterk deelnemersveld op Indoor Brabant

De beste spring- en dressuurruiters van de wereld verschijnen aanstaand weekend aan de start op Indoor Brabant, het enige vijfsterren indoorconcours van ons land. 

Zaterdagmiddag vormt de laatste Reem Acra FEI wereldbekerwedstrijd dressuur van dit seizoen een van de hoogtepunten van het evenement in de Brabanthallen. Voor Nederland zullen Danielle Heijkoop, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud hun startbewijzen voor de finale in Las Vegas verdedigen. Tijdens Indoor Brabant doen zeven Nederlandse combinaties mee aan de wereldbekerwedstrijd. Daaronder ook Adelinde Cornelissen met Parzival N.O.P. en Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. De buitenlandse concurrentie zal komen van Fabienne Lütkemeier, nummer 1 in de tussenstand van de wereldbeker, en van Isabell Werth.

Heel veel geld is er zondagmiddag voor de springruiters te verdienen in de Rolex Grote Prijs van ’s Hertogenbosch. Door de grote prijzenpot komen
’s werelds beste springruiters naar de Brabanthallen. Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Jeroen Dubbeldam (die zaterdagavond gehuldigd zal worden als Ruiter van het Jaar) en Gerco Schröder vertegenwoordigen het gouden WK team en krijgen uit eigen land concurrentie van onder andere Willem Greve en de Brabanders Harrie Smolders en Piet Raijmakers jr. Zeven ruiters uit de huidige top 10 van de wereldranglijst, Olympisch kampioen Steve Guerdat, Europees kampioen Roger-Yves Bost, en wereldbekerwinnaar Daniel Deusser maken dat Indoor Brabant dit jaar een ijzersterk deelnemersveld heeft.

Naast de wereldbekerwedstrijd biedt Indoor Brabant veel meer dressuur. Een viersterren Grand Prix, de Rabobank U25 Grand Prix voor ruiters tot 25 jaar, de beste ruiters uit de regio’s Brabant, Gelderland, Limburg en Zeeland strijden tegen elkaar en er is een viertallen wedstrijd. Donderdagavond is de ring in de Peelhal gereserveerd voor de KNHS Para Dressuur Trophy.

Donderdag en zondag is Indoor Brabant het podium voor de KNHS Roelofsen Jeugd Competitie voor Junioren, Young riders en ponyruiters die in de Brabanthallen ervaring op kunnen doen. De regionale ruiters in de klassen M en Z/ZZ komen naar Indoor Brabant voor een provinciale wedstrijd.

Klik hier voor het programma van Indoor Brabant.

Bron: Persbericht KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook