Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: Terugblik CHIO Aken 1998

Coby van Baalen met Ferro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Inmiddels is het prestigieuze CHIO Aken weer in volle gang. Deze week zal ook de Nederlandse internationale top in de baan verschijnen. Arnd Bronkhorst was twintig jaar geleden al van de partij om de ruiters op de gevoelige plaat vast te leggen.

Kijk mee naar de fotoserie van Aken 1998 waar menig top vererver van nu toen zelf nog in de piste zijn kunsten vertoonde:

Coby van Baalen met de inmiddels preferente Ferro (v. Ulft)

Anky van Grunsven met de Trakener hengst Partout (v. Arogno). Zijn meest bekende nakomeling is hoogstwaarschijnlijk Nadine van Hans Peter Minderhoud

Imke Schellekens, hier nog Imke Bartels, reed hier op 21 jarige leeftijd mee in Aken met Barbria (v. Doruto), die later nog vijf nakomelingen bracht.

Imke hier aan het losrijden onder toeziend oog van haar moeder Tineke.

Leida Collins-Strijk met de World Cup-zoon Welcome, die werd opgeleid door Isabell Werth. De hengst is bij meerdere stamboeken goedgekeurd en was altijd gestationeerd bij de Havikerwaard.

Donnerhall (v. Donnerwetter), de hengst die geen introductie behoeft. Hier onder zijn amazone Karin Rehbein.

Isabell Werth hier met Gigolo (v. Graditz). Met dit paard deed Werth mee aan de Olympische Spelen van Barcelona en Rome. Beide keren wonnen ze individueel zilver en team goud.

Ulla Salzgeber en Isabell Werth bij de afscheidsceremonie

Anne van Olst met Dempsey (v. Dan Senator). Demspey raakte tijdens de Olympische Spelen in Sydney geblesseerd en werd uit de sport gehaald.

Het Nederlandse team bestaande uit Emile Hendrix, Albert Voorn, Piet Raijmakers en Jos Lansink onder leiding van Hans Horn

Piet Raijmakers hier met Classic Touch (v. Caletto II), die eerder onder Ludger Beerbaum goud won op de Olympische Spelen van Barcelona. Tevens is ze moeder van de 1,60 meter paarden Cantate Touch en Jewel’s Carat en het 1,50 meter paard E-Jewel’s Exclusive Touch.

Jos Lansink hier met Carthago (v. Capitol I). Naast zijn sportprestaties, onder andere twee Olympische Spelen, kreeg Carthago ook wereldfaam als topvererver. Bij zijn overlijden in 2013 had hij 73 nakomelingen die actief zijn als dekhengst.

Jan Tops hier met met Operette (v. Calletto II)

 

Franke Sloothaak hier met Cassini, die net als Carthago een zoon is van Capitol I en een top vererver.

Emile Hendrix met één van zijn toppaarden Finesse (v. Voltaire). Zij bracht de welbekende Kigali en het 1,50 meter paard Ivanhoe van Ian Miller.

IJsbrand Chardon was twintig jaar geleden ook al van de partij!

Foto’s: Arnd Bronkhorst
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.