Ga naar hoofdinhoud

Jan van Beek beste Nederlander in Indoor-cross

Jan van Beek met Vamp du Monselet Foto: Jacquelien van Tartwijk
Voor Nederland kwamen drie combinaties aan start in de Indoor Cross-Country van Genève. Jan van Beek zette het beste Nederlandse resultaat neer. In het zadel van Vamp du Monselet (v. Riesling du Monselet) werd Van Beek vijfde. Deze cross werd gewonnen door de Fransman Karim Florent Laghouag met Punch de l´Esques (v. Hermes d´Authieux)

Laghouag finishte met twee strafpunten in 151,39 seconden. Met dit resultaat was de Fransman regerend Olympisch kampioen Michael Jung te snel af. Jung ging met vijf strafpunten in een tijd van 157,21 seconden over de finish met de zevenjarige merrie Corazon (v. Volstrups Casillas). De top drie werd compleet gemaakt door Sidney Dufresne met Looping de Buissy (v. Quercus du Maury) 

Nederlanders

Van Beek kreeg onderweg tien strafpunten en finishte in 162,82 seconden. Dit was voldoende om de vijfde prijs in ontvangst te nemen. Voor Nederland kwamen ook Tim Lips en Elaine Pen aan de start. Lips werd met Brent (v. Phin Phin) twaalfde en Pen met Undercover (v. Fundy du Mont) dertiende.

Klik hier voor de uitslag met filmpjes van de cross.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook