Ga naar hoofdinhoud

KWPN niet langer beste springpaardenstamboek

Nick Skelton met Big Star
Het KWPN dat al sinds 2004 te boek stond als beste springpaardenstamboek ter wereld, staat niet langer bovenaan in de WBFSH ranglijst. Het Holsteiner Verband stootte het stamboek van deze koppositie. De Holsteiners Cristallo (v. Caretino), Casall la Silla (v. Caretino), Carlina (v. Carvallo) en Bella Donna (v. Baldini II) laten internationaal goed van zich horen.

Het KWPN, dat nu de tweede plek bezet, dankt haar punten aan goede prestaties van onder meer Big Star (v. Quick Star), Simon (v. Mr. Blue) en Viking (v. Jacomar). Op nummer drie vinden we het Selle Français. Hun succesvolste springpaard is Nino des Buissonnets (v. Kannan), die onder Steve Guerdat op topniveau presteert.

Dressuur

In de dressuur weet het KWPN wel de sinds 2009 veroverde koppositie vast te houden. Valegro (v. Negro) en Parzival (v. Jazz) hebben daar een flinke bijdrage aan geleverd. Ook Undercover (v. Ferro), Scandic (v. Solos Carex), Ravel  (v. Contango) en Uthopia  (v. Metall) droegen hun steentje bij. Op twee het Hannoveraner Verband, met dank aan onder meer Desperados (v. De Niro), Diva Royal (v. Don Frederico) en Salinero (v. Salieri). Stamboek Westfalen bezet de derde plaats, met als uithangbord Damon Hill NRW (v. Donnerhall).

In de eventing toont het Ierse ISH zich weer de beste. Hun toppaard Mr. Medicott voert eveneens de individuele ranking aan. Het ISH wordt gevolgd door Hannover en Holstein. Het KWPN staat negende in deze stamboekingranking.

Klik hier voor de WBSFH ranking

Bron: Horses

Eén reactie op “KWPN niet langer beste springpaardenstamboek

  • T.A.Schoemaker

    eindelijk gerechtigheid voor het holsteiner stamboek en hulde voor de holsteiner fokkers, die het beste springpaard ter wereld fokken. te lang verdwenen de nakomelingen van de holsteiner verervers in andere stamboeken en maakten die er mooie sier mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook