Ga naar hoofdinhoud

KWPNer Daimler tweede in Grote Prijs van Basel

Maikel van der Vleuten

Daimler, de tienjarige KWPN gefokte ruin, van Werner Muff werd zojuist tweede in de grand prix in Zwitserland door de barrage foutloos te springen in een tijd van 39,64 seconden. Deze combinatie is in vorm, want zij won deze week ook al de prestigieuze Golden Trump Trophy van Basel (1,55 m hoog). De Zwitsers deden goeden zaken in dit 1,60 m parcours. Martin Fuchs, eveneens afkomstig uit Zwitserland won de proef met zijn twaalfjarige ruin Clooney door zonder fouten de eindstreep te behalen in 38,70 seconden. Deze winnaar ging naar huis met een ton aan Zwitserse franken. Maikel van der Vleuten kreeg met Salomon een fout in de barrage in een tijd van 51,63 seconden en nam daarmee de tiende plaats op het podium in. Dit eindresultaat was nog steeds goed voor 5.000 CHF.

Er verschenen veertig combinaties aan de start in deze wedstrijd waarvan vijftien terug mochten komen voor de tweede ronde. De punten van de eerste omloop telden mee voor de tweede omloop. De derde plaats ging naar de Fransman Simon Delestre, die zijn dertienjarige vosruin Chesall Zimequest hiervoor had gezadeld. Hij reed dubbel nul in 41,91 seconden.

Harrie Smolders

Verder deed Harrie Smolders nog mee met de KWPN gefokte Cas (elfjarige ruin, v. Indoctro). Zij noteerden acht strafpunten in het basisparcours in een tijd van 68,27 seconden. Hiermee werden zij achtentwintigste.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook