Ga naar hoofdinhoud

Pénélope Leprévost en Flora de Mariposa aan de leiding

De Française Pénélope Leprévost heeft met haar topmerrie Flora de Mariposa (For Pleasure x Power Light) de leiding vast kunnen houden in het eerste onderdeel van het Europees kampioenschap springen in Aken. Als zevende starter zette Leprévost al een tijd neer van 67,67 seconden, een tijd die uiteindelijk niemand van de 94 combinaties kon verbeteren. Haar eigen partner Kevin Staut kwam met 67,69 seconden nog het dichtstbij, maar noteerde met Reveur de Hurtebise HDC twee springfouten.


De maestro van de springsport Ludger Beerbaum gaat met zijn topmerrie Chiara (Contender x Coronado) op de tweede plaats in het tussenklassement. De Duitser staat op slechts 0,75 strafpunt afstand. De derde positie in de tussenstand is voor de Brit Joe Clee, die met een vechtlustige Utamaro d’Ecaussines (Diamant de Semilly x Quidam de Revel) op 1,00 strafpunt staat.
De Belg Gregory Wathelet was slechts acht honderdsten langzamer dan Joe Clee en gaat met Conrad de Hus (Con Air x Locato) met 1,04 strafpunten de tweede dag in. De getipte favoriet voor het jachtparcours Bertram Allen haalde vandaag met Molly Malone V (Kannan x Cavalier) een vijfde plaats en staat op slechts 1,06 strafpunten.

Binnen één balk
De Oranje-ruiters van Rob Ehrens hebben vandaag ook top gepresteerd. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Quidam de Revel x Landgraf I) zijn met hun tiende plaats de hoogst geplaatste Nederlanders, maar staan wel op slechts 1,85 strafpunten achterstand op Leprévost. Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. (Rash R x Fuego du Prelet) eindigden vandaag op de zestiende plaats en gaan verder met 2,68 strafpunten.
Ook Jur Vrieling en Gerco Schröder staan ‘binnen één balk’ van klassementsleider Leprévost. Vrieling neemt met VDL Zirocco Blue N.O.P. (Mr. Blue x Voltaire) 3,29 strafpunten mee en Schröder met Glock’s Cognac Champblanc (Clearway x Caretino) 3,45 strafpunten.

Nederland vijfde
In het landenklassement gaat Duitsland aan de leiding met 4,4 strafpunten, terwijl Team Frankrijk (5,7) en Team Groot-Brittannië (6,99) op plaatsen twee en drie volgen. De Spaanse equipe van Eric van der Vleuten gaat door top prestaties van Pilar Lucrecia Cordon, Sergio Alvarez Moya, Eduardo Alvarez Aznar en Manuel Fernandez Saro opvallend op de vierde plaats met 7,58. Nederland staat vijfde met 7,82.

Klik hier voor de dagresultaten.
Klik hier voor het individuele tussenklassement.
Klik hier voor het landen tussenklassement.

Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lees hieronder het liveverslag van Horses.nl

De Rus Mikhail Safronov zet met Cornet Obolensky-zoon Copperphild een gecontroleerde, foutloze rit neer in 76,28 seconden. Laatste starter Andreas Schou leek met Lenardo der Kleine nog goed onderweg, maar kreeg één fout en eindigde op plaats 73,63 seconden.

Een ijzersterke rit van de Spanjaard Sergio Alvarez Moya en de voorheen door Nick Skelton gereden topschimmel Carlo (Contender x Cascavelle). Met de veertienjarige Holsteiner sprong de Spaanse topruiter naar een voorlopige zesde plaats in 70.62 seconden.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De ervaren Ier Cian O’Connor kreeg met de pas negenjarige Canturo-zoon Good Luck jammerlijk één fout, terwijl hij gokte op een gecontroleerde foutloze rit. Zijn eindtijd wordt 79,01.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Katharina Offel en de door Harrie Smolders gefokte Zipper (v. Apple Juice) zijn hun EK met een prima resultaat van 72,74 seconden begonnen. Italiaan Piergiorgio Bucci zet een sterke ronde neer met Carthago-zoon Catwalk Z en staat voorlopig achtste in 70,98 seconden. De Israëlische Danielle Goldstein boekte met haar imponerende Cardento-dochter Carisma een resultaat van 79,25 seconden, waarvan vier strafseconden voor de fout op hindernis 10.

Met grote galopsprongen ging de vermogende, maar van nature wat langzamere Glock’s Cognac Champblanc onder Gerco Schröder foutloos in een prima tijd van 74,58 seconden. Alle vier de Nederlanders bleven dus foutloos en houden de aansluiting met de top! Goede prestatie van de mannen van Rob Ehrens.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het zit allemaal ontzettend dicht bij elkaar aan de top. Gregory Wathelet en de fijne hengst Conrad de Hus klokten zojuist 69,75 seconden, goed voor de voorlopige vierde plaats. Net vier honderdsten sneller dan Bertram Allen en acht honderdsten langzamer dan Joe Clee. Pénélope Leprévost gaat nog altijd fier aan de leiding met anderhalve seconde voorsprong op nummer twee Ludger Beerbaum. De te kloppen tijd: 67,67.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eén fout voor de snel rijdende Zweed Henrick von Eckermann met de Cento-zoon Cantinero. 73,84 seconden de eindtijd.

 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Zwitserse routinier Paul Estermann kreeg met zijn dertienjarige merrie Castlefield Eclipse (v. Obos Quality) onder hindernis 5b al een fout en kreeg vervolgens het tempo niet echt te pakken. Eindtijd is 79,10 seconden. Het verschil in secondes ten opzichte van de winnaar wordt voor het klassement door twee gedeeld en als strafpunten meegenomen. De Tsjech Ondrej Zvara zet met de elfjarige hengst Cento Lano – vernoemd naar vader Cento Lano – een foutloos resultaat in 75,55 seconden neer.

Crazy Quick (Chacco Blue x Quick Star) deed in 68,41 seconden zijn naam nog behoorlijk eer aan, maar de twee balken onder de Poolse topruiter Jaroslaw Skrzyczynski laten de tienjarige Oldenburger toch op 76,41 seconden eindigen.

Jerôme Hurel deed precies wat van hem verwacht werd. Safe foutloos springen met de vermogende en groot galopperende Quartz Rouge (Ultimo van ter Moude x Qredo de Paulstra). En dat deed de Fransman, die daarmee een prima tijd van 73,74 seconden klokte. De Fransen blijven in de race.

Joe Clee vocht zich met de spectaculaire Utamaro d’Ecaussines naar 69,67 seconden en voorlopig een derde plaats. De voorzichtige elfjarige hengst en de sympathieke Brit waren alsnog twee seconden langzamer dan Pénélope Leprévost, die ook nummer twee Ludger Beerbaum bijna twee seconden voorblijft.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sinds 1 januari van dit jaar komt de als Duitser geboren Max Kühner uit onder de Oostenrijkse vlag. Met de vijftienjarige Coriano-zoon Coeur de Lion maakte hij zojuist zijn opwachting in het Oostenrijkse jasje op het EK in Aken. Eén balk en een rustige tijd doen Kühner finishen op 79,21 seconden.

Eerder dit jaar werd hij al tweede in Aken en de Wereldbekerfinalewinnaar van 2014 Daniel Deusser met Cornet d’Amour leek vastberaden om vandaag zijn favorietenrol op dit EK kracht bij te zetten. Een onverwachte fout met het achterbeen op de DHL-steilsprong 6 houdt hem voorlopig uit de absolute top van het klassement. Met een eindtijd van 73,86 bevindt Deusser zich momenteel buiten de top tien.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een overtuigende ronde in 74,02 seconden voor de Deen Sören Pedersen en Tailormade Chaloubet – de halfbroer van Meredith Michaels-Beerbaums toptalent Comanche (v. Coupe de Coeur).

Geen verkeerde resultaten van de Spanjaarden vandaag. Eduardo Alvarez Aznar zet een mooie foutloze rit in 72,96 seconden neer met Rokfeller de Pleville Bois Margot (v. L’Arc de Triomphe). Eerder was Pilar Lucrecia Cordon al heel snel, maar kreeg ze een fout met Gribouille du Lys (v. Quincy).

De Ier Greg Broderick kiest met de makkelijk springende MHS Going Global (v. Quidam Junior) voor zekerheid en gaat mooi foutloos in 74,13 seconden. Zijn landgenoot Bertram Allen staat nog altijd derde met Molly Malone V.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een mooie foutloze rit van de Oekraïner Ferenc Szentirmai en de Chacco Blue-zoon Chaccland. 74,05 seconden zet hen voorlopig op de dertiende plaats.

De Italiaan Lorenzo de Luca zag met de pas negenjarige Geisha van Orshof (v. Cabrio van de Heffinck) één balk vallen. De stalruiter van Stephex Stables noteert 75,44 als eindtijd. Pénélope Leprévost heeft in 67,67 seconden nog steeds het beste resultaat in handen met Flora de Mariposa, gevolgd door Ludger Beerbaum en Bertram Allen.

Niet het snelste resultaat, maar wel een belangrijke foutloze ronde voor Jur Vrieling en de imponerende VDL Zirocco Blue N.O.P. 74,26 seconden in een rit waarbij de Mr. Blue-zoon van de VDL Stud niet in de buurt van het hout kwam, maar de Groninger het in de benadering van hindernis 9 nog wel even spannend maakte. Zirocco verkeert echter in zo’n topvorm, dat de elfjarige hengst alles op kon lossen met zijn oneindige vermogen.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voorlopig nog geen blije gezichten in het Belgische kamp. Ondanks een sterke rit van Jos Verlooy en Domino (v. Thunder van de Zuuthoeve) ziet het er nog niet rooskleurig uit voor de equipe van Dirk Demeersman, want ook Domino kreeg een fout. De insprong van dubbelsprong 5 kwam naar beneden waardoor de snelle tijd van 70,40 in 74,40 seconden veranderde.

Jos Verlooy met Domino Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jos Verlooy met Domino Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ook de eerste val van het EK springen is een feit: de Tsjechische Zuzana Zelinkova raakte in de lijn van 10 naar 11 uit balans en viel van haar tot dan toe foutloos springende Holsteiner Caleri II (v. Calido I). Niets ernstigs, gelukkig.

Helaas, de extra springende Bonne Chance CW (Baloubet du Rouet x Cambridge) en Janika Sprunger kregen in een risicovolle rit twee fouten. De plankensteil 9 en de insprong van dubbelsprong 12 gingen naar het Akense gras, waardoor de eindtijd 78,76 seconden werd voor de winnaars van de Grote Prijs van Falsterbo eerder dit seizoen.

De Bulgaar Ivaylo Bonev leek besluiteloos of hij de kortste of de alternatieve route zou kiezen bij 8ab-9. Uiteindeljik reed hij met Oklund-zoon Abarth tussen beide mogelijkheden door, wat na zijn eerdere ongehoorzaamheid op hindernis 6 voor uitsluiting zorgde.

Na een fout op hindernis 1 moest Kevin Staut heel wat goed maken om zijn partner en landgenote Pénélope Leprévost bij te blijven. Met Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir van Schuttershof) rolde ook op 8a nog een balk, maar de tijd was spectaculair. In 67,69 seconden was hij slechts twee seconden langzamer dan zijn vriendin, maar de acht strafseconden zetten hem op 75,69.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jessica Mendoza begon met Spirit T bijzonder sterk, maar zag op hindernis 8b de eerste balk rollen en kreeg op hindernis 11 te veel afstand tot de tweede paal. Acht strafseconden zet de jonge Britse op 79,32 seconden.

De Fin Sebastian Numminen volgt het goede voorbeeld van landgenoot Mikko Mäentausta, maar blijft met Cue Channa (v. Cardento) wel foutloos. Mooi resultaat in 75,25.

De Noorse Victoria Gulliksen liet zojuist een nakomeling van de KWPN-goedgekeurde hengst Up To Date debuteren op een groot kampioenschap. De negenjarige Bokai (mv. Ferro) sprong onder de dochter van Geir Gulliksen gemakkelijk foutloos in een rustige tijd van 78,63.

For Pleasure-dochter Fit For Fun springt altijd fantastisch in de Aachener Soers en deed dat zojuist ook weer. Eén dichte afstand van de Portugese Luciana Diniz op hindernis 7 resulteerde in een fout, waardoor de topcombinatie niet op een snelle 69,72, maar 73,72 seconden eindigt.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ludger Beerbaum en Chiara: Aanvallend gereden van begin tot eind met vooral in het begin mooie voorwaartse afstanden, terwijl tegen het einde van het parcours iets terug gereden moest worden. Vervolgens kon de maestro weer meters en tempo pakken in de staart van het parcours en klokte Beerbaum 69,17 seconden. Nog altijd langzamer dan Leprévost, maar wel goed voor de tweede plaats. Duitsland staat er inmiddels top voor met louter foutloze én snelle resultaten.

Ludger Beerbaum met Chiara Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Ludger Beerbaum met Chiara Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na 49 starters pas de eerste combinatie die de ring voortijdig verlaat: de Slowaak Uros Kocbeck en Berlins Boy, die vier fouten kreeg en vervolgens een ongehoorzaamheid.

Een knappe poging van de Spaanse Pilar Lucrecia Cordon, die in 70,61 seconden door de finish komt. Maar haar sympathieke negenjarige merrie Gribouille du Lys (v. Quincy) kreeg een fout op 12a en zakte naar 74,61 seconden.

Dat Pénélope Leprévost echt een top tijd neergezet heeft met Flora de Mariposa werd zojuist bevestigd door de twintigjarige Ier Bertram Allen. Met zijn topper Molly Malone V (Kannan x Cavalier) reed hij een aanvallende ronde, maar kon hij in de staart van het parcours net niet het tempo vasthouden dat Leprévost wel had. Een voorlopige tweede plaats in 69,79 seconden – ruim twee seconden langzamer dan de Française.

Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Voor de voormalige Duitser René Tebbel – nu rijdend voor Oekraïne – een foutloos resultaat met Cooper (v. Colman) in 77,66 seconden.

Italiaan Daniele Augusto da Rios maakte dit seizoen een geweldige opmars met de vermogende For Passion (v. For Pleasure) en bekroont dat in Aken alvast met een mooi foutloos resultaat in 75,08 seconden in het eerste onderdeel.

Eén van de mooiste ritten tot nu toe kwam zojuist van Maikel van der Vleuten en zijn tophengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Quidam de Revel x Landgraf I). ’s Nederlands trouwste en meest constante combinatie zette een prachtig resultaat neer van 71,38 seconden. Een voorlopige vierde tijd en goede zaken voor Nederland! Ook op zijn vijfde achtereenvolgende kampioenschap komt Verdi topfit aan de start. Chapeau!

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor de Belgen wil het nog niet echt lukken. Niels Bruynseels en Pommeau du Heup (v. Helios de la Cour II) krijgen problemen op hindernis 10 en 11 en klokken een eindtijd van 86,35 seconden.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een fout vroeg in het parcours staat een hoge klassering van Malin Baryard-Johnsson en de geweldig springende KWPN-erkende hengst Tornesch (Lux x Libero H) in de weg. Eindtijd 73,57 seconden.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Wat een heerlijk springpaard, die Charly Brown (Diamant de Semilly x Burggraaf) van de Tsjechische Emma Augier de Moussac. Het vele vermogen en de geweldige instelling zorgen voor een mooi foutloos resultaat in 78,41 seconden.

Eén foutje voor de Zwitserse topruiter Martin Fuchs en zijn makkelijk springende, negenjarige (!) Clooney (v. Cornet Obolensky). Alsnog een prima resultaat op 77,73 seconden. Pénélope Leprévost blijft aan de leiding met Flora de Mariposa in 67,67 seconden…

Twee nakomelingen van de oude stempelhengst Burggraaf sprongen vandaag al in de Aachener Soers. Allebei kregen slechts één balk aan de benen: de Frans gefokte Qualico du Bobois onder Deen Rikke Haastrup en de KWPN’er Zoweja onder Pool Krzysztof Ludwiczak.

Er lijkt strijd te zijn in het Franse kamp, want Simon Delestre leek zojuist vastberaden zijn landgenote Pénélope Leprévost van de eerste plaats te stoten. Met de oneindig voorzichtige Ryan des Hayettes (v. Hugo Gesmeray) viel de balk echt op 12a, waardoor de 69,02 seconden veranderen in 73,02. Nog steeds een top resultaat dat zowel Delestre als Frankrijk in de race houdt.

Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Een voorlopige tweede plaats voor de Brit Ben Maher en Diva II (v. Kannan) in 70,78 seconden. De sypmathieke vosmerrie sprong fantastisch en de Brit was twee honderdsten van een seconde sneller dan Duitser Christian Ahlmann. Met 67,67 seconden gaat Pénélope Leprévost nog ruimschoots aan de leiding. Oostenrijker Markus Saurugg deed een verwoede poging en klokte 69,84 seconde, maar de twee springfouten doen Saurugg toch eindigen op 77,84.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er zijn al weinig Israëlische ruiters, maar er zijn er nog minder die ook daadwerkelijk in Israël geboren en getogen zijn. Voor Dan Kremer geldt dat laatste wel. Zijn debuut op een groot kampioenschap begint hij met Renato du Jardin met drie springfouten en 91,00 seconden.

Het leek een verrassende foutloze en snelle rit van Fin Mikko Mäentausta te worden met Eternety D (v. El Bundy) maar de laatste hindernis gooide roet in het eten. 77,18 seconden is de eindtijd.

De ervaren Noor Geir Gulliksen en Edesa S Banjan (Toulon x Lys de Darmen) sluiten het eerste onderdeel af met één balk en dus 77,91 seconden. Voor Portugees Norbert Ell was er weinig geluk: zijn vijf balken resulteerden in 99,17 seconden. Slowaak Tajda Bosio eindigde op 90,58 seconden.

De ervaren hengst Taloubet (Galoubet A x Polydor) is weer helemaal de oude hier in Aken. Onder Christian Ahlmann sprong het fokproduct van Cees Klaver zo even sterk foutloos in een snelle tijd van 70,80 seconden, voorlopig goed voor de tweede plaats. Duitsland bezet met Ahlmann en Michaels-Beerbaum nu de tweede en derde plaats. Leprévost gaat voor Frankrijk aan de leiding in 67,67.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jeroen Dubbeldams leerlinge Maria Madenova en de sympathieke hengst Kleiner Onkel (Heartbreaker x Corrado I) krijgen slechts één foutje op 12b op hun debuut op een seniorenkampioenschap en debuut in de Aachener Soers. 81,07 is de eindtijd van de jonge Russische amazone.

Ook de ervaren combinatie Manuel Fernandez Saro en Enriques of the Lowlands (v. Diamant de Semilly) kunnen niet in de buurt komen van de 67,67 seconden van Pénélope Leprévost en Flora de Mariposa. Een fout op de listige, tot nu toe meest gevallen DHL-steilsprong 6 doet de Spaanse combinatie eindigen op 77,37 seconden.

De vermogende en groot galopperende All Star (v. Argentinus) is geboren voor Aken, maar krijgt onder Denis Lynch wel twee keer een fout (hindernis 9 en 10). In plaats van 72,57 seconden verschijnen 80,57 seconden op het scorebord.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De uiterst ervaren en trouwe Vivant (v. Fuego du Prelet) doet weer goed werk onder de Braziliaanse Oekraïner Cassio Rivetti. De voorheen Australiër Chris Chugg en Katharina Offel gereden olympiër springt foutloos in 72,30 seconden. Een voorlopige derde plaats voor de Oekraïnse top combinatie, achter Leprévost en Michaels-Beerbaum.

Pieter Devos zet met Cento Lano-zoon Dylano een teleurstellend resultaat neer voor onze zuiderburen. Acht strafseconden leiden tot 81,87 seconden. Italiaan Emanuele Gaudiano en de Padinus-zoon Admara – gefokt uit de halfzus van olympisch kampioen Hickstead – zorgen voor spannende momenten. Eerst al een lichte noodsprong op oxer 7 en later te veel risico op hindernis 11, die in zijn geheel naar de grond gaat. Twee balken en 81,45 seconden als eindtijd.

Een mooie foutloze ronde zonder risico’s zet Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. op 73,04 seconden. De Wereldkampioen heeft zijn Rash R-nakomeling top voor elkaar en liet hem even goed kennis maken met de Aachener Soers. Een top begin voor de equipe van Rob Ehrens!

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De jonge Zweed Douglas Lindelöw is één van de outsiders voor een hoge topklassering op dit EK, maar zag zijn topper Casello (v. Casall) een fout maken op hindernis 6, waardoor de eindtijd op 79,35 uitkomt.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De succesvolle Zwitserse combinatie Romain Duguet en Quorido de Treho (v. Kannan) – winnaars van de Grote Prijs van Parijs en Sankt Gallen – waren goed op weg naar een mooi resultaat, maar zagen de balk van 12b naar het Akense gras vallen. 75,00 seconden is de eindtijd.

Een prachtige foutloze en snelle rit van Pénélope Leprévost en de fantastische For Pleasure-dochter Flora de Mariposa zette de Française zojuist aan de leiding. Met 67,67 seconden was Leprévost ruim vier seconden sneller dan Meredith Michaels-Beerbaum.

Michael Whitaker en een ruig springende Cassionato (Cassini I x Quidam de Revel) deden het nog rustig aan en bleven foutloos in 76,56 seconde.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Slowaak Luka Zaloznik en Contesa (v. Carpaccio) hadden geen problemen met het toch zware jachtparcours van Frank Rothenberger en gingen foutloos in 80,37. Portugees Alexandra Mascarenhas de Lemos (24 strfpnt), Oostenrijker Dieter Köfler (16 strfpnt) en Fin Satu Lukonnen (8 strfpnt) hadden meer moeite met het parcours en volgend op grote afstand.

Meredith Michaels-Beerbaum neemt met haar wonderschimmel Fibonacci overal de kortste route en gaat foutloos in 71,85 seconden. Geen overdreven hoog tempo en geen grote risico’s, maar wel het eerste foutloze resultaten voor Team Duitsland! Jeroen Dubbeldam start voor Nederland als twaalfde!

Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Een mooi jachtparcours met veel mogelijkheden vormt het eerste onderdeel van het Europees kampioenschap springen in de imponerende Aachener Soers. Het parcours van Frank Rothenberger is uitgeschreven op 1,50 m en zal direct op tijd verreden worden. Meredith Michaels-Beerbaum en haar topschimmel Fibonacci (For Feeling x Corland) zullen het spits afbijten. Horses.nl houdt u live op de hoogte van alle ontwikkelingen en resultaten!

Strafpunten worden vandaag strafseconden en het aantal seconden verschil met de winnaar van vandaag worden omgerekend in strafpunten. Vandaag worden de eerste verschillen voor het kampioenschap dus al gemaakt.

Nederlandse deelname

Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P.
Jur Vrieling is met VDL Zirocco Blue N.O.P.
Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc

Programma EK springen

Woensdag 19 augustus 14:30 – 17:45 uur (individuele kwalificatie I)
Donderdag 20 augustus 14:15 – 17:45 uur (landenwedstrijd)
Vrijdag 21 augustus 17:00 – 19:40 uur (individuele kwalificatie II, finale landenwedstrijd)
Zondag 23 augustus 16:00 – 18:10 uur (individuele finale)

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor de teamuitslagen.
Klik hier voor de livestream van de NOS.

Klik hier voor de volledige startlijst.
Klik hier voor de startlijst van de teams.

Lees hier alles over EK Aken.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook