Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung weer naar Boekelo

Michael Jung met FischerRocana FST
Over twee weken vindt de 43ste editie van de Military Boekelo – Enschede plaats en Olympisch, Wereld- en Europees kampioen Michael Jung zal zich mengen in de strijd om de titel. Vier ruiters maken zelfs kans om de felbegeerde military voor de derde maal te winnen.


Topsport staat dit jaar extra centraal. “Dat er vier ruiters al twee keer eerder Boekelo hebben gewonnen zorgt natuurlijk voor extra spanning. Ze zullen ongetwijfeld de strijd met elkaar voelen om de derde keer te willen winnen”, aldus voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo – Enschede. Zo won Mark Todd in 1989 en 1998, haalde William Fox-Pitt de hoogste score in 2003 en 2005 en ging Blyth Tait er in 1995 en in 1997 met de prijs vandoor. Andreas Dibowski is, met prijzen in 2000 en 2011 de meest recente winnaar van de vier. In de historie van de Military is het nog nooit voorgekomen dat een ruiter drie keer de overwinning in de wacht sleepte.

Dit jaar wordt in samenwerking met KWPN een veiling georganiseerd op vrijdag 11 oktober. Zandstra: “Op het hoofdterrein wordt een arena gecreëerd waar zestien kwaliteitsvolle vier- en vijfjarige eventingpaarden worden geveild.” Jan Greve en de internationale eventingamazones Judy Bradwell en Karen O’Connor hebben de selectie gedaan tijdens de aanlegtest voor vierjarige eventingpaarden en de VSN-cup voor vijfjarige eventingpaarden op de KWPN Paardendagen.

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook