Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud: ‘Het ging simpel van begin tot eind’

Exclusief Update
Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud werd vanmiddag tweede met Glock's Flirt (v. Florestan I) bij de wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam. Na afloop van zijn proef antwoordt hij op de vraag of hij net zo blij was als de juryleden: 'Ja ik was er blij mee. Het ging eigenlijk heel simpel van begin tot eind'

Deze ‘simpele’ proef werd door de juryleden dan ook beoordeeld met een score van 77, 820%. Bij twee juryleden wist Minderhoud de magische 80%-grens te overschrijden.

Piaffe

De laatste piaffe was het onderdeel waar Minderhoud minder tevreden over was. ‘Het ging nog niet zoals ik wilde, maar ik moet wel zeggen dat ik tot halverwege kom. Al zeven tot acht passen gaan goed en dan wordt het iets moeilijker.’ De laatste piaffe leverde gemiddeld nog een 6,5 op.

Galopgedeelte

‘Natuurlijk zijn er kleine dingetjes, de ene keer gaat dit iets mooier en de andere keer gaat dat iets mooier, maar in principe loopt hij overal super makkelijk door heen. Vooral in het galopgedeelte kon ik erg makkelijk sturen en rijden’ liet Minderhoud weten.

Blij met tweede plaats

Minderhoud vertelt dat hij het niet verwachtte dat hij als tweede zou eindigen. ‘Ik weet wel dat hij in principe boven de andere paarden kan staan, maar zodra je een fout maakt zak je zo naar een vierde of vijfde plaats. Dus ik ben eigenlijk heel blij met de tweede plaats’.

Met dit resultaat heeft Minderhoud zich met Flirt gekwalificeerd voor de kür op muziek van morgen.

Bekijk hier de rit van Minderhoud:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook