Ga naar hoofdinhoud

Muff wint 1,35m in eigen land

Foto Lonneke Ruesink

De Zwitser Werner Muff won zojuist in Zürich een 1,35m proef met zijn Osiris du Goyen (v. Le Tot de Semilly). De rubriek was een kwalificatie voor de Mercedes Jump & Drive-rubriek, die vanavond verreden zal worden. Het gehele podium werd door Zwitsers ingenomen: Pius Schwizer werd tweede, gevolgd door Paul Estermann.

In 46,44 seconden stuurde Muff zijn Le Tot de Semilly-nakomeling naar de overwinning in de direct op tijd verreden proef. Schwizer had een fractie langer nodig om foutloos rond te komen, namelijk 46,58 seconden. Hij zadelde hiervoor zijn zestienjarige Ulysse (v. Nonstop). Esterman finishte met zijn Naiade d’Auvers (v. Cumano) in 46,92 seconden.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Belg François Mathy Junior met Elvis van de Vrunte (v. Oleander van de Herkkant) en de Duitser Hans-Dieter Dreher met Canberra R (v. Cyrano de Bergerac). Beste Nederlander was Gerco Schröder met VDL Groep Zagreb (v. Querlybet Hero). De combinatie kreeg twee strafpunten te verduren en werd 28ste.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook