Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springruiters succesvol

De Nederlandse springruiters namen vandaag weer verscheidene prijzen mee naar huis. Echter bleven de topprestatie uit. De beste resultaten waren de zevende prijzen van Sanne Thijssen in Vilamoura en Rob Eras in Lier.

Sanne Thijssen nam met Illinois Z (v. Iowa) de zevende prijs mee naar huis in de Ladies-rubriek over 1,35 meter in Vilamoura. Ze startte sterk met een derde plaats na de eerste omloop. In de tweede omloop lieten ze een balk vallen en zakten ze af naar plaats zeven. De amazones die alle omlopen foutloos bleven waren Jessica Mendoza, Celine Schoonbroodt- De Azevedo en Katherine A. Dinan. De snelste van dit drietal was Mendoza met Ramiro de Belle Vue (v. Mozart des Hayettes) gevolgd door Schoonbroodt met Amerigo (v. Cardento) en Dinan met Ulpi N de Brekka (v. Diamant de Semilly)

Klik hier voor de uitslag.

Lier

Bij de zevenjarigen eindigden de Nederlanders Rob Eras met Makimoto (v. Diamant de Semilly) op de zevende plaats en Raf Kooremans met Elien (v. Arezzo VDL) op een elfde plaats. Eras en Makimoto bleven zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos. Elien tikte in de barrage een balk uit de lepel en noteerde dus vier strafpunten. De rubriek werd gewonnen door Denis Lynch met Limelight 42 (v. Ludwigs As).

Klik hier voor de uitslag.

Chevenez

In het Zwitserse Chevenez nam Anouk Kort met Lantaro Von Hof (v. Ladirio Von Hof) de achtste prijs mee naar huis in de 1.40m-rubriek. Ze noteerden in de barrage vier strafpunten in een tijd van 44,31 seconden. De overwinning in Chevenez had ook nog een Nederlands tintje. De uit Nederland afkomstige Edwin Smits met Dandiego B Z (v. Dutch Capitol) waren oppermachtig in de barrage. Met een tijd van 37,96 seconden waren zij meer dan twee seconden sneller als de nummer twee, Frédérique Fabre Delbos met Prevert van Sint Maarten (v. Kannan).

Klik hier voor de uitslag.

Cagnes Sur Mer

Rudie Wallerbosch noteerde met Lupin du Perchet CH (v. Lupicor) één strafpunt. Hiermee eindigden ze op een negende plaats. De Italiaanse Clementina Grossi met ZQuasimodo R (v. Quasimodo Z) zetten het beste resultaat neer. Zij legden het parcours foutloos af in 72,11 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

El Jadida

De gebroeders Geerink bevinden zich net als vorig weekend buiten de Europese grenzen. In de één-sterrubriek over 1.30 meter eindigde Vincent Geerink met Lord of the Rings N (v. Lord Z) op d een tiende plaats. Deze rubriek werd gewonnen door Mohammed Al Ahrach met Africa Capital Quanthara (v. Quinar Z). In de driesterrenrubriek eveneens over 1.30 meter nam Sander Geerink met Colandro 4 (v. Colander) de negende prijs mee. Hier ging de overwinning naar Abdullah Alsharbatly met Ad Argos (v. Padinus)

Klik hier voor de uitslag van de CSI1*.

Klik hier voor de uitslag van de CSI3*.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook