Ga naar hoofdinhoud

Negen OL- en twee OS hengsten erkend

De commissie van het Oldenburger stamboek voegde gisteren elf hengsten toe. Het betreft negen dressuurhengsten voor het OL en twee springhengsten voor het OS. Het merendeel van de erkende hengsten werd eerder deze herfst bij het Hannoveraanse stamboek in Verden goedgekeurd.

Onder de dressuurhengsten bevindt zich de veelbesproken Vivaldi-zoon Livaldon (mv. Donnerhall) die Gestüt Hörem samen met het Landgestüt Celle kocht op de veiling in Verden. Don Nobless (v. Dancier) werd na zijn verkoop op de PSI, waar hij afgelopen weekend voor 1.22 miljoen euro in handen kwam van Harmony Sporthorses, gelijk door hengsthouder Pape voorgesteld ter erkenning in Vechta. Ook de dressuurhengst Carantas (v. Carabas), die op de keuring in Holstein indruk maakte en zelfs met een premie naar huis ging, werd vlot toegelaten voor de Oldenburgse fokkerij. Morgen wordt de hengst ter nakeuring bij het KWPN voorgesteld.

De met veel vermogen springende Chaccato (Chacco-Blue x Stakkato) haalde zijn tweede dekbrevet in één week tijd binnen. Eerder deze week werd hij toegelaten voor het Hannoveraanse stamboek. Ook de in Hannover goedgekeurde Quad II wordt de fokkers van Oldenburger springpaarden niet onthouden.

Overige erkende dressuurhengsten:
NN (Ampère x Carabas)
Dancier Noir GT (Dancier x Wolkentanz I)
NN (Fürst Romancier x Rubin Royal)
Guardian (Imperio x Consul)
Quvee d’Or (Quaterback x Lauries Crusador xx)
Sbarro (Scolari x Rubin Royal)

Lees dinsdag meer over de erkende hengsten in De Paardenkrant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook