Paardenhandelaar moet acht maanden de cel in

Een dertigjarige man uit Tilburg is tot acht maanden celstraf veroordeeld omdat hij in 2015 paarden kocht met vals geld, zo meldt Dagblad van het Noorden. Die acht maanden achter de tralies is meer dan de zes maanden die aanvankelijk was geëist.

Een van de gedupeerden is een vrouw uit Scheemda. Toen zij ontdekte dat ze was gedupeerd, plaatste ze een bericht op Facebook. Dat leidde tot bedreigingen, onder meer met brandstichting.

Valse biljetten van 500 euro

Binnen de paardenwereld was het opgevallen dat de verdachte paarden verkocht voor de inkoopsprijs en toch veel winst maakte. Er zijn bij verkopers tientallen valse biljetten van 500 euro in beslag genomen. Volgens het OM hebben niet alle gedupeerden aangifte willen of durven doen.

Verdachte ontkent

Bij de rechtszaak, twee weken geleden, ontkende de verdachte de beschuldigingen. De verdenkingen dateren uit 2015. Voor het Openbaar Ministerie was dit geen reden om de strafeis te matigen zoals bij oudere zaken tegenwoordig gebruikelijk is.

Bron: DVHN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.