Ga naar hoofdinhoud

Para-endurance initiatief in Groot Brittannië

Foto: Lonneke Ruesink

Endurance GB (EGD), de overkoepelende endurancebond van Groot Brittannië, heeft een nieuw initiatief voor Para-Equestrianruitersport aangekondigd: de eerste lange afstandswedstrijden waar minder valide ruiters aan deel mogen nemen. De EGB komt met dit initiatief in samenwerking met de Britse Gehandicaptenruitersportbond Riding for the Disabled en de Mensportbond (RDA).

Gehandicapte ruiters kunnen van start gaan bij de endurancewedstrijden van Puddingstone (23 september) en New Forest Rufus (14 oktober). Tijdens Puddingstone kunnen de Para Equestrianruiters uitkomen in de kennismakingsklasse en in de 10, 20 en 40 mile wedstrijd. Deelnemende Para Equestrianruiters hoeven geen startgeld te betalen en mogen een begeleidende ruiter, die wel startgeld dient te betalen, meenemen.

Bron: Horses/H&R

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook