Ga naar hoofdinhoud

Rechter-commissaris verlengt voorarrest Ger Visser senior

De failliete vastgoedmagnaat Ger Visser, zijn vrouw en zijn twee kinderen werden vrijdag opgepakt bij een inval van justitie in Gorssel. Vrouw en kinderen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar het voorarrest van Ger Visser sr. werd door de rechter-commissaris verlengd. De invallen (ook in Oosterbeek en Deventer)  draaien om een nieuwe verdenking van valsheid in geschrifte, meldt NRC. Het gaat om documenten die het 'megacomplot' tegen de familie Visser aantonen.

Deze vermeende valse documenten werden door Ger Visser zelf ingebracht als bewijsstukken in het hoger beroep in de strafzaak. Aanstaande woensdag vindt in Zwolle bij het gerechtshof de regiezitting plaats in het hoger beroep van de strafzaak van Visser.  Het gaat onder meer om verschillende ‘vertrouwelijke’ gespreksverslagen en brieven op privébriefpapier ondertekend door de vorig jaar overleden vastgoedmiljardair Dik Wessels– jarenlang een vaste zakenpartner van Visser, schrijft NRC.

Project Richmond

‘Uit de gespreksverslagen valt op te maken hoe Wessels samen met Rabobank-bestuurder Sipko Schat en Peter Keur van Rabo-dochter FGH Bankplannen smeedde om Eurcommerce in een faillissement te duwen. Dit gebeurde onder de noemer ‘Project Richmont’. Naast de twee banken zouden ook een officier van justitie, rechter-commissaris en curatoren hebben meegewerkt aan dat complot, dat vermoedelijk als doel had om vastgoed van Eurocommerce goedkoop in te lijven’, schrijft NRC.

Invallen in Oosterbeek en Deventer

NRC maakt ook melding van invallen in Oosterbeek en Deventer. Het OM heeft inmiddels laten weten dat Vissers vrouw Patricia, zoon Ger jr. en dochter Kristel verdachten blijven in deze nieuwe zaak. “De drie anderen die in vrijheid zijn gesteld, blijven verdachte in het onderzoek”, zegt Wim de Bruin, woordvoerder van Landelijk Parket.

Lees hier het hele artikel op www.nrc.nl

Bron: NRC

Eén reactie op “Rechter-commissaris verlengt voorarrest Ger Visser senior

  • Marcel Dufour

    Ik heb het idee dat Visser het er allemaal niet beter op maakt voor zijn gezin en zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook