Ga naar hoofdinhoud

Roy Weel: ‘Super blij met kansen die ik krijg’

Roy Weel met Eddie Bleu Foto FotoTrailer

De belangrijkste springrubriek op de donderdag van Indoor Wierden is gewonnen door Roy Weel, stalruiter van Marc Houtzager en Julia Kayser. In de 1.45m Grote Prijs-kwalificatie om de Rodepa Plastics Prijs bleef hij in de barrage als enige van de vijf foutloos met Sterrehof's Eddie Blue (v. Mr. Blue) en dat betekende zijn allereerste zege in een rankingproef ooit. Marriët Hoekstra werd tweede.

“In juli sprongen we onze eerste rankingproef en sindsdien hebben we er een paar mogen rijden. Ik had het voordeel dat ik in de barrage als laatste mocht starten. De vier voor mij hadden een fout. Ik koos ervoor om rustig aan te doen en foutloos proberen te blijven. Vol gas rijden met Eddie hadden Marc en Julia ook niet goed gevonden. Marc is sowieso van het opleiden van paarden, dat snelle rijden komt wel als de paarden ouder zijn. Het was gewoon een ideale situatie voor mij vanavond”, vertelt de blije winnaar.

‘Smaakt naar meer’

Behalve punten om te klimmen op de wereldranking verdiende Roy Weel voor zijn werkgevers 6.150 euro prijzengeld. “Zo’n rubriek winnen is kicken en smaakt wel naar meer, maar Eddie is nog jong. We zijn er samen mooi ingegroeid. We zien wel wat er komt. Rustig blijven en hard werken. Ik ben super blij met de kansen die ik krijg. Nadat ik twee jaar in Engeland heb gereden kwam ik twee jaar geleden via via bij Marc en Julia terecht. Om jonge paarden op te leiden, maar ik wilde zelf ook beter leren rijden. Door alleen al te kijken naar Marc en Julia leer je veel en ze begeleiden me ook nog eens veel. Een super baan is het. Ja, ik wil niet overdrijven, maar het is echt zo.”

‘Super instelling’

Sterrehof’s Eddie Blue is van Stoeterij Sterrehof van Ivo en Ellen Campagne uit Nunspeet en loopt sinds een jaar onder het zadel van Roy Weel . “Het is een super paard met een super instelling en hij is ook nog eens voorzichtig. We hebben allebei niet zoveel ervaring op dit niveau. Het is leuk om er samen stapje voor stapje in te groeien.” Zaterdagavond komen ze in de NIJWA Groep Grote Prijs aan de start.

Hoekstra de snelste

De rankingproef was bijna gewonnen door Marriët Hoekstra op Wimphof’s Hinde (v. Berlin), die iets meer dan zeven seconden sneller was, maar een balk liet vallen. Iris Hakvoort, die een zeer goed concours draait in Wierden, werd derde op Don’t Tell Me What To Do (v. Canturano). Bart Haselbekke op Dorus (v. Sam R) en Julian de Boer op Everton (v. Zacharov) werden vierde en vijfde.

Twee rubrieken voor Been

Op donderdag werden vijf internationale rubrieken verreden, waarvan Remco Been er twee won. Met Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) won hij de 1,20m Sloof Pannendekkers Prijs, met Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef) de 1,35m Foalpower BV Prijs. Iris Hakvoort won de 1,30m Aannemersbedrijf Bramer Prijs op Al Capone (v. Namelus R). In de 1,40m Handelshuis Schuttert Prijs was er een buitenlandse zege door Charlotte Philippe uit België op Jerenmias Van Het Hulstenhof (v. Cooper Vd Heffinck), waarbij Sjaak Sleiderink met Enjoy 102 (v. Dubai) tweede werd.

M-finale voor Hakvoort

De landelijke M-finale werd door Iris Hakvoort gewonnen op BML Florida Balia NL (v. Bustique), gefokt en in eigendom van Maartje Lanooy die al jaren het internationaal wedstrijdsecretariaat in Wierden verzorgd en zeer verguld was met de tweede zege van haar merrie deze week.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Indoor Wierden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook