Ga naar hoofdinhoud

Sir Sinclair en Florencio ‘Keur’ verklaard

FOTO: MELANIE BREVINK-VAN DIJK
Naast OO Seven en Painted Black zijn ook dressuurhengsten Sir Sinclair en Florencio vandaag 'Keur' verklaard door het KWPN. Florencio werd vanmiddag aan de hand getoond, maar Sir Sinclair kon niet aanwezig zijn. De hengst is immers geëxporteerd naar de Verenigde Staten.


Als vijf- en zesjarige werd Florencio wereldkampioen in Verden onder Hans Peter Minderhoud. Zijn zoon Charmeur is goedgekeurd bij het KWPN en Florencio bracht al meerdere Grand Prix-paarden. De Lichte Tour-hengst Sir Sinclair heeft bij het KWPN de goedgekeurde zoon Wesley (mv. Havidoff) en bracht ook al een aantal Grand Prix-dressuurpaarden.

Een goedgekeurde hengst kan keur worden als zijn eerste jaargang nakomelingen minsten zeven jaar of ouder is. Het keurschap wordt toegekend als een hengst zich binnen een groep hengsten positief onderscheidt op de sportkwaliteiten van zijn nageslacht. In de praktijk betekent het dat een hengst een sportindex moet hebben, die hoger is dan 140 met een hoge betrouwbaarheid. In de toekenning van het keurpredicaat speelt ook de exterieurvererving een belangrijke rol. Dat houdt in, dat al voldoet een bepaalde hengst aan alle eisen voor wat betreft de sportindex, hij niet automatisch het keurpredicaat krijgt.

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.