Ga naar hoofdinhoud

Sjaak Sleiderink naar BWG Stables: “Ik miste het wereldje”

Exclusief
Sjaak Sleiderink hier met Zhivago Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Twents toptalent Sjaak Sleiderink keert weer fulltime terug in het zadel. Vanaf 1 augustus zal de 24-jarige springruiter in dienst treden bij de BWG Stables. "Ik miste de laatste paar maanden zowel de sport als het wereldje", vertelt Sjaak Sleiderink aan de Paardenkrant-Horses.nl.

“Ik werd anderhalve week geleden benaderd door Schröder, en we waren er snel uit”, vertelt het voormalig lid van het RABO-bank Talententeam. “Het is de bedoeling van ik zowel wat oudere paarden als jonge paarden op concours ga uitbrengen. Ik zal op internationaal starten op tweesterren wedstrijden, maar het is wel de bedoeling dat ik kan doorgroeien naar een hoger niveau.”

Na een succesvolle ponytijd maakte Sjaak op zijn vijftiende de overstap naar de paarden om niet lang daarna op Stal De Sjiem van Jeroen Dubbeldam zijn tweede thuis te vinden, waar hij  zo’n zeven jaar vertoefde als stalruiter.

In oktober 2014 kwam de ruiter uit Denekamp zonder werk te zitten door inkrimping van Stal De Sjiem.  Niet lang daarna besloot Sleiderink het paardrijden te combineren met het meewerken en opgeleid worden in het hout-en bouwmaterialenbedrijf van zijn vader, en zagen we hem nog maar sporadisch op concours.

Lees het hele interview later deze week in De Paardenkrant

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook