Ga naar hoofdinhoud

Slechts vijftien zevenjarigen foutloos in lastig parcours

Het was niet gemakkelijk vanmiddag en vanavond voor de zevenjarige KWPN'ers en NRPS'ers in de eerste ronde van de Isah Cup op de KWPN Kampioenschappen. Slechts vijftien zevenjarigen wisten het op 1,40 m-hoogte uitgeschreven parcours foutloos te trotseren. 59 combinaties mogen door naar ronde twee.


Vijftien foutlozen en vier met één tijdfout van de ruim negentig combinaties in de eerste selectieronde van de halve finale. Oftewel: een lastige eerste manche met brede oxers, delicate steilsprongen en pittige lijnen. Onder vijftien foutlozen bevonden zich twee KWPN-goedgekeurde hengsten: Dantos HBC (Cantos x Numero Uno) en Don Diablo HX (Vittorio x Calvados). De respectievelijk door Patrick Lemmen en Pieter Keunen voorgestelde hengsten vielen allebei op door voorzichtig, techniek en top rijdbaarheid. Ook een fijn springpaard toonde zich de KWPN-goedgekeurde hengst Durango VDL (Zirocco Blue VDL x Lux), die onder Lennard de Boer één tijdstrafpunt kreeg.

Alle paarden met acht strafpunten of minder mogen door naar de tweede ronde van de halve finale van de Isah Cup. Door naar de tweede bezichtiging van het hengstenselectietraject bij de zevenjarigen mogen de interessant gefokte hengsten I’m Special de Muze (Emerald x Nabab de Rêve) en Ubama (Mr. Blue x Quidam de Revel).

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Eén reactie op “Slechts vijftien zevenjarigen foutloos in lastig parcours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook