Ga naar hoofdinhoud

Speciale functie voor Sven Rothenberger

Sven Rothenberger, hier met Cosmo op de Spelen in Rio

De Duitse dressuurruiter- en trainer Sven Rothenberger heeft een bijzondere functie gekregen. De voormalig Olympisch dressuurruiter gaat Nederland vertegenwoordigen als Honorair Consul, ook wel Ereconsul genoemd. Een Ereconsul is een persoon die aangesteld is door een overheid om haar belangen te behartigen in een ander land, ten behoeve van dat land of zijn burgers.

De Nederlandse ambassadeur Monique van Daalen overhandigde hem de brief met de benoeming deze week. Rothenberger zal het Koningspaar in de toekomst geregeld treffen, bijvoorbeeld bij staatsbezoeken in Hessen of de jaarlijkse vergadering van alle honoraire consuls in Den Haag. Bovendien gaat Rothenberger de komende vijf jaar als vertegenwoordiger zijn plichten vervullen, zoals Koningsdag.

Goede verhouding

Rothenberger ziet de titel als “een grote eer”. Hij levert graag een bijdrage om de goede verhouding tussen Duitsland en Nederland voort te zetten.

Nederlandse nationaliteit

Meer dan 20 jaar geleden had Rothenberger de Nederlandse nationaliteit om samen met zijn Nederlandse vrouw Gonnelien deel te nemen aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlante, waar ze overigens teamzilver wonnen.

Bron: Reiterrevue

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook