Ga naar hoofdinhoud

Tegenvallende score voor Saskia Siebers

Foto: Lonneke Ruesink

Saskia Siebers moest zojuist 57,29 punten laten noteren op de eerste dressuurdag van het WK enkelspan in Piber. De regerend Nederlands kampioene kampte gedurende haar proef met het gebrek aan losgelatenheid van haar paard Axel. Momenteel neemt zij de derde plaats in na zestien deelnemers.

Een ongebruikelijke score voor Siebers die doorgaans sterk in dit eerste onderdeel scoort. Maar de Tolando-zoon Axel bleef vandaag strak in de rug wat leidde tot een matige linkerbuiging en diverse taktfouten in de draf en drafverruimingen.

Siebers is vandaag de enige Nederlandse menner in actie. Haar teamleden Wilbrord van de Broek en Rudolf Pestman staan voor morgen om respectievelijk 9.10 en 13.40 ingedeeld. Individuele deelneemsters Anniek Schuiling en Eline Houterman volgen later in de middag.

Het WK enkelspan is te volgen via de FEI livestream:

Bekijk hier de startlijsten en uitslagen via Hoefnet


Bron:Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook