Topmerrie Annabel overleden

De Oldenburger elite, preferent en prestatie-merrie Annabel is vandaag overleden. De moeder van onder andere Bretton Woods en Chagall D&R was 21 jaar.

Annabel werd in 1997 als veulen aangekocht door de familie Jansen uit Joppe, die vandaag op facebook lieten weten dat de merrie is overleden.

EPTM

Als driejarige nam de De Niro-dochter deel aan het EPTM-examen waar ze een 9,5 scoorde voor rijdbaarheid an aanleg als dressuurpaard. Met een totaal van 95 punten werd Annabel vervolgens opgenomen in het KWPN-stamboek, waar ze jarenlang de hoogste fokwaarde heeft gehad.

Hengsten

Annabel is moeder van de goedgekeurde hengsten Bretton Woods (v. Johnson), Chagall D&R (v. Jazz) en Gaudi (v. Totilas) en van de tweede bezichtigingshengst Aurum (v. Ferro). Daarnaast heeft Annabel ook een heel aantal dochters, waaronder ook de elite en preferente dochter van Ferro Vienna, die de moeder is van de goedgekeurde KWPN-hengst Four Legends KS (v. Wynton). Deze hengst werd in 2016 voor 605.000 euro verkocht op de EDS-veiling.

Bron: FB

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.