Ga naar hoofdinhoud

Topmerrie Annabel overleden

De Oldenburger elite, preferent en prestatie-merrie Annabel is vandaag overleden. De moeder van onder andere Bretton Woods en Chagall D&R was 21 jaar.

Annabel werd in 1997 als veulen aangekocht door de familie Jansen uit Joppe, die vandaag op facebook lieten weten dat de merrie is overleden.

EPTM

Als driejarige nam de De Niro-dochter deel aan het EPTM-examen waar ze een 9,5 scoorde voor rijdbaarheid an aanleg als dressuurpaard. Met een totaal van 95 punten werd Annabel vervolgens opgenomen in het KWPN-stamboek, waar ze jarenlang de hoogste fokwaarde heeft gehad.

Hengsten

Annabel is moeder van de goedgekeurde hengsten Bretton Woods (v. Johnson), Chagall D&R (v. Jazz) en Gaudi (v. Totilas) en van de tweede bezichtigingshengst Aurum (v. Ferro). Daarnaast heeft Annabel ook een heel aantal dochters, waaronder ook de elite en preferente dochter van Ferro Vienna, die de moeder is van de goedgekeurde KWPN-hengst Four Legends KS (v. Wynton). Deze hengst werd in 2016 voor 605.000 euro verkocht op de EDS-veiling.

Bron: FB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook