Ga naar hoofdinhoud

Twee Holsteiners gedood door onweer

Foto Lonneke Ruesink

Twee paarden van Holsteiner-fokker Peter Huisman in het plaatsje De Lichtmis bij Zwolle zijn donderdagavond tijdens het noodweer om het leven gekomen. De paarden stonden stonden in de wei tegenover restaurant De Lichtmis en werden getroffen door blikseminslag.

In het weiland stonden vijf paarden, waarvan drie de inslag hebben overleefd. Wegrestaurant De Lichtmis is bekend van het TV-programma ‘Herrie in de Keuken.’

Bron: Horses

5 reacties op “Twee Holsteiners gedood door onweer

  • Gerda

    Verschrikkelijk! Daarom zetten wij onze paarden binnen bij dreigend onweer…. (ik snap ook best dat dat niet altijd voor iedereen mogelijk is).

  • kim

    bah wat naar! ben ik ook altijd bang voor en inderdaad als het kan haal ik mijn paard naar binnen.

  • Mieke

    Paardenfokker zijn? Neem dan je verantwoordelijkheid, bel desnoods de buren, je laat je paard dan toch niet buiten?!

  • Jitske

    Mieke,

    Paarden in t wild worden ook wel eens geraakt.
    En als ze zelf geen verantwoordlijkheid nemen, dan is dit hun loon dat ze betalen…

    This vervelend, verschrikkelijk om te zien, maar het is niet anders.

  • Guy (Montjay - F)

    En natuurlijk weer direct reacties als van onverantwoordelijk van ….
    WAT een domme opmerkingen. Alsof er NIKS zou kunnen gebeuren wanneer de paarden in een stal staan. Statistisch gesproken staan ze best buiten, want ook stallen zijn al afgebrand door een blikseminslag.
    Straks gaat er nog iemand zeggen dat het gevaar kwam omdat ze beslagen waren en ijzer bliksem aantrekt.

    DIT is niet MEER maar ook niet MINDER dan een natuurverschijnsel en of die nu binnen op buiten staan, dat maakt echt NIETS uit.

    Heel spijtig voor die paarden en vooral voor hun eigenaar, maar maak er aub geen heksenjacht van omwille van zogenaamd onverantwoord gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook