Ga naar hoofdinhoud

Tweede Ierse wereldtitel met hulp van NRPS

Met hulp van de gebroeders Bles en het NRPS pakte Ierland zojuist zijn tweede wereldtitel op Domein Zangersheide. De NRPS-geregistreerde Barnike (Baldwin B x Animo), fokproduct van de broers uit Babberich, sprong onder Bertram Allen met enorm veel kwaliteit naar de wereldtitel van de zesjarige springpaarden. Van Gogh-dochter Calimera en Marcel Willems eindigden na het nationale zilver in de Vion Cup opnieuw op een schitterende tweede plaats. Het podium kleurde helemaal oranje toen Kristian Houwen het brons in ontvangst nam voor de KWPN-goedgekeurde hengst Cidane.

Twaalf combinaties waren doorgedrongen tot de eindstrijd om de medailles. Als derde starter drukte natuurtalent Bertram Allen (de achttienjarige Ier won vanmorgen al zilver met de vijfjarige Castlefield Denver!) het gaspedaal van de imponerend springende Barnike vol in. De NRPS-merrie toonde geweldig veel inzet op de sprong, een voorbeeldige achterhandtechniek en op volle snelheid bleef Barnike fantastisch naar de palen kijken. De nul in 37,71 was een brug te ver voor de concurrentie.

En zo klonk het Wilhelmus, niet voor één van beide KWPN-ers op het podium, maar voor de NRPS-er Barnike. Zilver opnieuw dus voor Marcel Willems en de fraai basculerende en goed terugspringende Calimera. In de barrage nam Willems de nodige risico’s, maar meer dan nul in 39,22 zat er niet in. Kristian Houwen hield de hete KWPN-hengst Cidane in het eerste deel van de barrage sterk bij zich, pas in de laatste lange lijn liet hij de super gretige en van nature snelle hengst wat meer galopperen. Nul in 39,28 betekende brons.

Zowel de kampioene van Nederland, Cidante, als Bundeschampion Quinghai was tot de finale doorgedrongen, wat op het WK in Lanaken al een hele prestatie is. Tot de barrage drongen deze paarden niet door.

Billy Twomey en Marcus Ehning zijn als trainers de mannen achter het ongekende sportieve succes van Bertram Allen. De achttienjarige won als ponyruiter al goud op het EK en als junior voegde hij daar een zilveren medaille aan toe. De jonge Ier woont al twee jaar met zijn familie op het voormalige complex van Jessica Kürten in het Duitse Rijnland. “Ik wist niet dat Barnike zó veel vermogen had”, zei Bertram Allen. “Maar ja, ik heb zelf ook nog nooit zo hoog gesprongen.”

Bron: Horses

Uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook