Ga naar hoofdinhoud

VDL Stud koopt aandeel Orient Express-zoon

De VDL Stud van de familie Van de Lageweg heeft zich voor een deel ingekocht in de zeer opvallende Orient Express HDC-zoon (mv. Laudanum xx) die vandaag een ticket verdiende voor de tweede bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. Afgelopen week gingen Wiepke en Wiebe-Yde van de Lageweg langs bij mede-eigenaar Joop Aaldering en kochten een aandeel in nummer 228 (v. Orient Express) en nummer 274 (v. Street Hassle).


Beide hengsten waren al in eigendom van Combinatie Aaldering Swelheim uit Loosbroek en de Duitser J.P. Sinnack uit Bocholt, maar nu komt de VDL Stud uit Bears daar als mede-eigenaar bij. Wiebe-Yde van de Lageweg is zeer enthousiast over hun nieuwe aankopen. “De Orient Express heeft veel bloed, komt uit een goede moederlijn en zijn vader is één van de beste springpaarden ter wereld. De Street Hassle komt uit de moeder van onder meer Orient Express.” Van de Lageweg denkt dat beide hengsten wat toe kunnen voegen aan de Nederlandse fokkerij. “We moeten wat bloedspreiding houden en daarom kunnen we best wat Frans prestatiebloed naar Nederland halen. Zo hebben we dit jaar al twee zonen van Baloubet du Rouet op de keuring en komen deze twee hengsten erbij.”

Mede-eigenaar Joop Aaldering kocht de tot Global Express omgedoopte Orient Express-zoon als jaarling in Frankrijk. De zoon van Street Hassle kocht hij als veulen. “Ik kocht beide hengsten bij de fokker van onder meer Hors la Loi II, Orient Express en Quick Study. In 2012 was hij fokker van het jaar in Frankrijk en zijn merrie Kamtchatka was dit jaar één van de beste fokmerries”, aldus Aaldering over Patrice Boureau van Haras de la Gisloterie. Orient Express’ moeder Kamtchatka (v. Le Tot de Semilly) had dit jaar op het Frans kampioenschap voor jonge springpaarden een nakomeling in de finale van de vijfjarige, de zesjarige en de zevenjarige springpaarden. Street Hassle (v. Quick Star) is een zoon van Dame Ricard (v. Laudanum xx), de moeder van Global Express. Als jong paard was Street Hassle zeer succesvol in Frankrijk, waarop Aaldering de hengst aankocht. Afgelopen augustus is de hengst verkocht naar de Verenigde Staten en zal daar onder het bewind van Laura Kraut deelnemen aan het Winter Equestrian Festival in Wellington.

“Ik heb nog nooit meegemaakt dat zoveel mensen reageren op een paard dat ze nog nooit gezien hebben. Ik wilde hem helemaal niet verkopen, dus heb het wat afgehouden”, vertelt Aaldering over Global Express. “Toen belde Wiepke me op. Ik besloot geen geld te vragen, maar liet hem en zijn zoon Wiebe-Yde wel langskomen. Nadat ze de hengsten hadden gezien, zijn we koffie gaan drinken en hebben ze in zowel de Orient Express als de Street Hassle een deel gekocht.” Aaldering heeft veel vertrouwen in beide hengsten. Global Express doet hem zelfs wat denken aan de keurhengst Hors la Loi II. “Hij is zo elastisch, ik denk dat hij veel voor de Nederlandse fokkerij kan betekenen. In de fokkerij is er veel behoefte aan bloed en dat voert en vertoont hij. En dat combineert met hij met afdruk en vermogen!”

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook