Veiling Dronten: gemiddeld 6.700 euro voor veulens

De veiling Dronten werd gisteravond afgesloten met een gemiddelde prijs van ruim 6.700 euro voor de veulens en een omzet van 349.000 euro. Het duurste veulen met 20.000 euro was Mc Arthur Sollenburg (For Romance x Chinook), die door Adri Zekveld uit Almere werd gefokt.

Stal Chavaleh uit Rijnsburg mag zich de gelukkige nieuwe eigenaar noemen. Zij kochten daarnaast nog vier dressuurveulens.

De veiling begon met de huldiging van de vijf hengsten die afgelopen jaar zijn goedgekeurd bij diverse Europese stamboeken en als veulen op Veiling Dronten zijn geveild. In totaal werden 52 spring- en dressuurveulens voorgesteld. De nieuwe presentator Peter van der Waaij kondigde ze aan.

Uit de Texel stam van W.T. van de Linde uit Cocksdorp werd Milithyia Texel (Daily Diamond x Astrix) voor 13.000 euro geveild. Dit veulen zal verhuizen naar Wouda’s Sport Horses bv in Schiedam.

Duurste springveulen

Het duurste springveulen was het merrieveulen Marpita, die voor 11.000 euro van eigenaar wisselde. Deze nakomeling van Cornet Obolensky x Stakkato zal van de fokker H.J.H. Bonenkamp uit Dalfsen naar M.H.A. Zeekaf in Well gaan. Mashanea O.A. (Harley VDL x Chin Chin) van de fokker O. Anema uit Wijckel is naar Duitsland verkocht voor 7.000 euro.

Klik hier voor alle prijzen

Bron: veilingdronten.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.