Ga naar hoofdinhoud

Veiling Dronten: gemiddeld 6.700 euro voor veulens

De veiling Dronten werd gisteravond afgesloten met een gemiddelde prijs van ruim 6.700 euro voor de veulens en een omzet van 349.000 euro. Het duurste veulen met 20.000 euro was Mc Arthur Sollenburg (For Romance x Chinook), die door Adri Zekveld uit Almere werd gefokt.

Stal Chavaleh uit Rijnsburg mag zich de gelukkige nieuwe eigenaar noemen. Zij kochten daarnaast nog vier dressuurveulens.

De veiling begon met de huldiging van de vijf hengsten die afgelopen jaar zijn goedgekeurd bij diverse Europese stamboeken en als veulen op Veiling Dronten zijn geveild. In totaal werden 52 spring- en dressuurveulens voorgesteld. De nieuwe presentator Peter van der Waaij kondigde ze aan.

Uit de Texel stam van W.T. van de Linde uit Cocksdorp werd Milithyia Texel (Daily Diamond x Astrix) voor 13.000 euro geveild. Dit veulen zal verhuizen naar Wouda’s Sport Horses bv in Schiedam.

Duurste springveulen

Het duurste springveulen was het merrieveulen Marpita, die voor 11.000 euro van eigenaar wisselde. Deze nakomeling van Cornet Obolensky x Stakkato zal van de fokker H.J.H. Bonenkamp uit Dalfsen naar M.H.A. Zeekaf in Well gaan. Mashanea O.A. (Harley VDL x Chin Chin) van de fokker O. Anema uit Wijckel is naar Duitsland verkocht voor 7.000 euro.

Klik hier voor alle prijzen

Bron: veilingdronten.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook