Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioen Dancer verkocht

Dancer met Kirsten Brouwer, Wereldkampioen WK Verden 2014. Foto: Melanie Brevink
Pavo Cup-winnaar en Wereldkampioen Dancer (v. Vivaldi) is verkocht. Dat maakte Trainingsstal Witte-Scholtens zojuist bekend via haar website. De Vivaldi-zoon vertrekt naar Duitsland, waar hij zijn carrière zal voortzetten onder Nadine Krause.

Het talent van de jonge Dancer werd ontdekt door Ad Valk en als driejarige kwam de hengst in gedeeld eigendom met stal Witte-Scholtens. Onder Emmelie Scholtens liep de vos naar de vierde prijs in de VSN-finale en kwam daarna onder het zadel bij Kirsten Brouwer. Zij bracht Dancer uit in de selecties voor het WK in Verden, waar de combinatie bij de vijfjarigen de hoge verwachtingen door wat spanning niet kon waarmaken. Wel pakte de combinatie de winst in de Pavo Cup in 2013. Een half jaar later werden Dancer en Kirsten KNHS-kampioen in de klasse Z1, maar het grootste succes kwam in de zomer van 2014. Dancer pakte toen de wereldtitel in Verden bij de zesjarigen.

Daarna nam Emmelie Scholtens de teugels van Dancer weer over. In oktober debuteerde de combinatie met een overwinning en ruim 70% in het ZZ-Zwaar. Als dekhengst was Dancer ingeschreven bij het Oldenburger Verband.

De nieuwe eigenaresse van Dancer is mevrouw Rothenberger-Krause en hij is aangekocht voor haar zestienjarige dochter Nadine Krause, het nichtje van de succesvolle Sanneke, Sönke en Semmieke Rothenberger. Zij zal Dancer bij de Junioren gaan uitbrengen. Nadine maakte op vier achtereenvolgende dressuur-EK’s voor pony’s deel uit van het Duitse team. Met Danilo (v. Dornik B) won ze driemaal teamgoud. Afgelopen jaar pakte ze zowel team- als individueel zilver met Cyrill (v. Champion de Luxe).

Ad Valk staat als Dancer’s fokker op papier, samen met G.A. Roza uit Vuren en G. Windhouwer uit Bilthoven.

Kijk hier naar de gouden rit van Kirsten Brouwer en Dancer in Verden.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook