Ga naar hoofdinhoud

Werth naar overwinning op Jumping Amsterdam

Update
Isabell Werth met Weihegold (v. Don Schufro) op Jumping Amsterdam 2017 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vanmiddag schreef Isabell Werth, als laatste starter, de overwinning in de Grand Prix op Jumping Amsterdam op haar naam. De juryleden waardeerden haar optreden met 82,120%. Met deze score zette Werth wereldbekerhouder Hans Peter Minderhoud op een afstand van bijna 5%.

Ook het publiek in Amsterdam zag Isabell Werth met Weihegold (v. Don Schufro) als de beste combinatie in de Grand Prix. Alleen was het publiek iets minder scheutig met de punten dan de juryleden. Het publiek waardeerde de proef van Werth met ruim 77%.

Wissels om de twee

De proef van Werth bestond niet alleen maar uit perfectie. De wissels om de twee passen gingen flink de mist in en werden dan ook niet hoger gewaardeerd dan een vier. Daarentegen beoordeelde één jurylid de piaffe met maar liefst een tien.

Simpel

“Ik was blij met mijn proef. Het ging eigenlijk heel simpel van begin tot eind”, vertelt Hans Peter Minderhoud na afloop van zijn proef aan Bettine van Harselaar. Op de linker pirouette, een onderdeel dat twee keer telt, wist Minderhoud bij vier jury’s een acht te scoren en één jury waardeerde dit onderdeel met een negen. Deze proef die Minderhoud neerzette met Glock’s Flirt (v. Florestan I) leverde hem de tweede score van 77,820% op.

Van korte duur

Carl Hester noteerde met Nip Tuck (v. Don Ruto) een score van 76,260%. Hij pakte hiermee de voorlopige koppositie. Alleen was dit van korte duur, want de starter na Hester, Minderhoud, verbeterde deze score meteen. De jury was nogal verdeeld over de proef van Hester en Nip Tuck met scores variërende tussen de 73.90% en de 78.40%. Uiteindelijk was de combinatie uit Groot-Brittannië goed voor de derde plaats.

Edward Gal

Edward Gal en Glock’s Voice (v. De Niro) verschenen als zesde combinatie aan de start. Lange tijd wisten ze hun koppositie vast te houden, maar moesten in Werth, Minderhoud en Hester toch hun meerdere erkennen. Een echte highlight van de proef was de passage die met negens werd beoordeeld. Ook op de andere drafonderdelen werden mooie cijfers genoteerd. Hun score kwam uiteindelijk uit op 74,68%.

Cennin

Madeleine Witte-Vrees eindigde met Cennin (v. Vivaldi) op de zesde plek met een score van 73,320%. Emmelie Scholtens noteerde met een in goede vorm stekende Apache (v. UB40) ruim 71%. Dit leverde de achtste positie op. Patrick van der Meer, die inviel voor Diederik van Silfhout, werd met Zippo (v. Rousseau) elfde.

Bekijk hier de winnende proef van Isabell Werth:

Klik hier voor de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Werth naar overwinning op Jumping Amsterdam

  • Marion

    Hoe kan in godsnaam Carl 78 met deze proef halen? Oh laat maar zie t al het was een engels jurylid. Echt de hoog nodige tijd dat dit eens gaat stoppen. Dit heeft niks meer te maken met sport!

  • Alvera

    Carl Hester vond ik ondergewaardeerd. Zo’n vriendelijk beeld met een paard die er plezier aan lijkt te beleven. Ook een zeer fijne aanleuning en een voorbeeldige halslengte gedurende de gehele proef. Terwijl Minderhoud met Flirt teveel punten kreeg. De gehele proef te kort in de hals en zuur ogend. Echt geen mooi beeld. Het lijkt wel alsof Flirt korter is geworden in de hals in vergelijking met een jaar geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook