Ga naar hoofdinhoud

Witte wint weer met Charmeur *update*

Charmeur en Madeleine Witte-Vrees. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Madeleine Witte en Charmeur imponeerden vandaag op de tweede Subtopselectie in Uden. Ze gingen als laatste starter aan de haal met de winst in de tweede groep Prix St. Georges. Hun score loog er niet om: het duo behaalde 75,46%. "Hij ging ook zo goed!" reageert de amazone enthousiast.

Met een sublieme draftour en zonder fouten liet Charmeur er geen twijfel over bestaan wie de zege zou opeisen. Hoewel ze meer dan tevreden was, keek Madeleine Witte zelf nog kritisch naar haar optreden. “Ik stootte een bordje van de wand en toen dat op de grond lag, moest ik de serie om de drie er nog naartoe rijden. Dat zag er natuurlijk wat raar uit en om te voorkomen dat Charmeur ernaar zou kijken, draaide ik wat vroeger af. Die lijn had dus wel mooier gekund. Maar ik had zo’n fijn gevoel onderweg. Charmeur lette super goed op en in de laatste uitgestrekte galop had ik het gevoel dat ik zo nog een proef kon rijden. Hij doet altijd zo zijn best!” aldus de stralende amazone. Voor volgende week staat de combinatie nog op de startlijst voor de selectiewedstrijd om een ticket voor Jumping Amsterdam. Wetend tot welke scores dit duo in staat is, zullen de concurrenten hun beste beentje voor moeten zetten om een kans te maken.

De imponerende voshengst was veel te sterk voor de concurrentie vandaag en stond ruim 5% los. Saskia Maertens, die net boven de 70% scoorde met de lichtvoetige Legend of Loxley (v. Lord Loxley), mocht als tweede. Die verwees zo Miranda Hoezen en haar zelf gefokte, als hengst aangewezen Wise Guy (v. Krack C) naar de derde plaats. De hoogbenige bruine ging met een prachtig front door de baan en verzamelde een totaal van 67,76%. Hoezen en Wise Guy werden in de Intermédiaire I tweede met een score van 65,39%. Na een imponerende drafreprise ontstond er spanning met bijbehorende fouten in galop, anders had de score nog hoger kunnen uitpakken. De winst in deze rubriek ging naar Jessica Nijpjes met Balorig Z (v. Balougran Z), die 65,86% neerzette.

In de Lichte Tour en in het ZZ-Zwaar werden twee groepen verreden. Vanochtend ging de Prix St. Georges-winst naar Lars op ’t Hoog die zijn Swingtop (v. Sandro Hit) sympathiek voorstelde. Hun optreden was goed voor 67,76%, wat maar een fractie meer was dan de score van Seth Boschman en Cupido (v. Rhodium). De combinatie behaalde 67,50%. De nummers drie en vier zaten hem op de hielen met totalen van 67,17% en 67,11%. Robin van Lierop kon net niet van zijn partner winnen maar zette een nette prestatie neer door derde te worden met Denza Lenza (v. Spielberg). Lotje Schoots, eerste starter van de dag, reed zich met Cocksdorp Texel (v. Lingh) naar plaats vier. Met de elegante vosmerrie Bellâtre D.e.s. (v. Serano Gold) pakte Imke Schellekens de vijfde prijs.

In de eerste selectiegroep ZZ-Zwaar was er een dubbele zege voor Kyra Klinkers. Zij reed de door de familie Klinkers zelf gefokte Zitara (v. Rubin Royal) naar 67,57% in proef 38. Vienna Romp eiste de tweede prijs op met haar fijn bewegende Darshan (v. Vivaldi) en scoorde 65,71%. Op de derde plaats eindigde Mariska van Schalekamp met Riwals Zucchero (v. Negro). Zij scoorde 64,57%. De tweede proef, die niet meetelt voor de selectie, kwam opnieuw op naam van Klinkers, ditmaal met een fraaie 69,14%. Denise van den Dries, in de eerste proef goed voor de vierde prijs, waardeerde zich op in de tweede proef. Met Oscar-zoon De Vito stootte ze bijna Klinkers van de eerste plaats, maar de score bleef iets lager: 69,00%. Schalekamp werd opnieuw derde, ditmaal met 65,29%.

 

In de tweede groep ZZ-Zwaar won, zoals inmiddels bijna gebruikelijk, Arthur van Rooij met Cupido (v. Johnson). Met precies 71,00% in totaal stond hij bij beide juryleden aan kop. Toch werd het deze keer wat spannend gemaakt: Wendy van Diessen kwam aardig dichtbij zijn score. Ze behaalde 69,71% met Evanel’s Blackie W (v. Painted Black). De derde prijs ging naar Decor Siebenstein (v. Sir Donnerhall), die onder Mirelle van Kemenade 68,43% haalde.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook