Ga naar hoofdinhoud

Zwitsers podium in Genève

Pius Schwizer
De Zwitserse topsportruiters Pius Schwizer, Niklaus Rutschi en Martin Fuchs hebben alles op alles gezet om voor thuispubliek de Prix Starling Hotel Geneva in de wacht te slepen. Geen enkele combinatie wist de tijd van deze drie ruiters te kloppen, wat resulteerde tot een geheel Zwitsers podium.

De drie ruiters zaten dicht bij elkaar, maar uiteindelijk trok Pius Schwizer toch de winst van deze 1.45m rubriek naar zich toe. Met de Caretino-dochter Chika´s Way reed de ruiter deze speedproef in 59.70 seconden rond. Slechts dertien honderdsten van een seconde later finishten Niklaus Rutschi en de Caretino-nakomeling Earl Pery´s Caro Ch. Martin Fuchs en de SF-gefokte Mighty De Riverland zorgden voor een compleet Zwitsers podium door een snelle tijd neer te zetten van 60.83 seconden.

De Ier Cameron Hanley en de Cumano-nakomeling Newton Du Haut Bois reden het parcours foutloos uit in 61.82 seconden, wat hen de vierde plaats opleverde. De Italiaan Lorenzo De Luca nam de vijfde plek in met de tienjarige merrie Caresse. De combinatie voltooide het parcours in 62.01 seconden.

In deze rubriek kwamen geen Nederlandse ruiters aan de start.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!